DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Latvijas sabiedrībā augusi tolerance – cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem redz kā kolēģus un kaimiņus 

Labklājības ministrijas veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu, liecina, ka noslēdzoties Eiropas Savienības fondu finansētajiem deinstitucionalizācijas projektiem, kurus īstenoja plānošanas reģioni un pašvaldības visā Latvijā, ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance. Cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus un kolēģus būtu gatavi uztvert vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju. Pārliecinoši lielākā sabiedrības daļa atbalsta bērnu ar funkcionāliem traucējumiem un bērnu, kuri palikuši bez vecāku gādības dzīvi ģimenē, uzskatot, ka atbalsta pakalpojumi bērniem jānodrošina pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai. 

“Iekļaujoša sabiedrība un nevienlīdzības mazināšana ir ne tikai Latvijas bet arī viena no Eiropas Savienības prioritātēm, kā arī neatņemama Eiropas Sociālo tiesību pīlāra sastāvdaļa. Spēcīgas sociālās Eiropas pamatā ir cilvēki un viņu labklājība, ” pauž Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks un politikas nodaļas vadītājs Andris Kužnieks. 

4. aprīlī plkst. 14.00 Labklājības ministrija aicina uz diskusiju “Deinstitucionalizācija – projekts vai process?”, kurā diskutēsim: Vai deinstitucionalizācija ir projekti, domāšanas maiņa, vai nepārtraukts attīstības process? Kā Eiropas Savienības fondu līdzekļi ir ietekmējuši sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu attīstību Latvijā? Ko par procesu domā pašvaldību pārstāvji?  Kādas iespējas piedāvā Eiropas Savienības fondi 2021.-2027. plānošanas periodā? 

Diskusijā piedalīsies biedrības “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns”” izpilddirektores vietniece Kristīne Veispale, biedrības “Dižvanagi” valdes priekšsēdētāja Ilze Durņeva,  Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētāja vietniece sociālo lietu jautājumos Rita Vectirāne, Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa un Sabiedrības integrācijas fonda dažādības vadības un ilgtspējas nodaļas vecākā eksperte Sigita Zankovska-Odiņa. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI