DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autobraucēju ievērībai: aicinām izvairīties no riskantiem manevriem satiksmē

Pirms svētku brīvdienām, daudziem dodoties ārpus pilsētām, aicinām autobraucējus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un neveikt riskantus manevrus, īpaši rūpīgi izvērtējot nepieciešamību veikt apdzīšanu. Atgādinām, ka pērn lielākais skaits bojāgājušo uz ceļiem bija sadursmēs, un galvenais sadursmju iemesls ir nepārdomāti un riskanti manevri, īpaši apdzīšana.  

Pierīgā šopēcpusdien var būt palēnināta satiksme, savukārt, dodoties uz Kurzemes pusi, ir jārēķinās, ka tur vairākos ceļu posmos jau ir sākušies būvdarbi un ir ieviesti satiksmes ierobežojumi. Aicinām plānot papildu laiku ceļam.  

Trijos autoceļu posmos, kur jau ir sākušies būvdarbi, ieviesti satiksmes ierobežojumi: 

  • Kandava–Saldus (P109) no Zemītes līdz Kapukrogam – ātruma  ierobežojums līdz 50 km/h; paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks 35-40 minūtes; 
  • Tukums-Kuldīga (P121) posmā pie Zemītes – ātruma  ierobežojums līdz 50 km/h; 
  • Ventspils-Kolka (P124) posmā no Ventspils līdz Liepenei divos posmos satiksmi regulē ar luksoforu, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Paredzamais remontdarbu posma šķērsošanas laiks 25 minūtes.

Vairākos valsts ceļu būvdarbu posmos saglabājas tehnoloģiskā pārtraukums un braukšanas ātruma ierobežojumi 70 un vietām 50 km/h. Uz reģionālā autoceļa Valka–Vireši (P23) vēl aizvien ir slēgta satiksme pār Gaujas tilta un Gaujas attekas tiltu, apbraukšana pa autoceļu Valka–Smiltene (P24), ceļā jāplāno līdz 25 minūtēm. 

Atgādinām, ka uz grants autoceļiem, īpaši Vidzemē un Latgalē, daudzviet vēl saglabājas transporta masas ierobežojumi šķīdoņa dēļ.  

Visi aktuālie satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļiem ir atzīmēti kartē VSIA Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv, aicinām tajā ieskatīties, plānojot brīvdienu braucienus.  

Lai iegūtu vai nodotu informāciju par notiekošo uz valsts autoceļiem, aicinām zvanīt uz VSIA Latvijas Valsts ceļi diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI