DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Valdība atbalsta Maskavas nama pārdošanu un iegūto līdzekļu novirzīšanu Ukrainas atbalstam 

Otrdien, 26. martā, valdība izskatīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto informatīvo ziņojumu “Par turpmāko rīcību ar nekustamo īpašumu Marijas ielā 7, Rīgā” un atbalstīja nekustamā īpašuma nodošanu valdījumā Finanšu ministrijai (FM) un tā pārdošanu.  

Nekustamais īpašums Marijas ielā 7, Rīgā jeb Maskavas nams tiek nodots valdījumā FM, tā pārvaldīšana tiek deleģēta VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ). Plānots, ka VNĪ Maskavas namu pārdot izsolē un iegūtos līdzekļus pēc atsavināšanas izdevumu atskaitīšanas novirzīs Ukrainai un tās atbalstam pret Krievijas Federācijas militāro agresiju. 

Lai  no īpašuma Marijas ielā 7, Rīgā jeb Maskavas nama pārdošanas iegūtos līdzekļus piešķirtu palīdzības sniegšanai Ukrainai, IZ paredz, ka tiks virzīti grozījumi “Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā”. 

VNĪ ir lielākais valsts īpašumu pārvaldītājs ar pieredzi nekustamo īpašumu apsaimniekošanā, iznomāšanā, ēku uzturēšanai nepieciešamo pakalpojumu sniedzēju piesaistīšanā. VNĪ atbilstoši 2020. gadā noslēgtajam līgumam veic arī FM valdījumā esošo valsts nekustamo īpašumu pārvaldīšanu. 

Saeima šī gada sākumā pieņēma likumu “Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai”, kas nosaka Maskavas nama pārņemšanu valsts īpašumā. Likuma mērķis ir garantēt Latvijas valsts drošību, tostarp nepieļaut un savlaicīgi novērst demokrātiskas valsts iekārtas apdraudējumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI