DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima ceturtdien lems par vienkāršāku hipotekāro pārkreditēšanu

Lai iedzīvotājiem būtiski vienkāršotu pāreju no viena hipotekārā kredīta devēja pie cita, Saeima ceturtdien, 15. februārī, galīgajā lasījumā lems par izmaiņām vairākos likumos.

Saeima galīgajā lasījumā arī skatīs likuma grozījumus, lai valsts amatpersonas deklarācijā norādīto informāciju varētu precizēt triju mēnešu laikā līdzšinējā viena mēneša vietā. Tāpat deputāti galīgajā lasījumā lems par izmaiņām likumā, ar kuriem plānots ieviest Eiropas Savienības regulējumu un paplašināt Konkurences padomes pilnvaras.

Deputāti otrajā lasījumā skatīs Valsts sociālo pabalstu likuma grozījumus, ar kuriem iecerēts atvieglot ar invaliditāti saistīto pabalstu saņemšanu jauniešiem pēc pilngadības sasniegšanas. Tāpat Saeima otrajā lasījumā skatīs izmaiņas likumos, kas paredz pienākumu pašvaldību vadošajām amatpersonām iegūt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Parlaments rīt konceptuāli skatīs likumprojektu, lai uzlabotu Latvijā un Moldovā strādājošo personu sociālās garantijas.

Deputāti arī lems par 12 030 pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par 1.tipa diabēta pacientu veselības saglabāšanu” turpmāko virzību. Tāpat deputātiem būs jālemj par 10 705 pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Lauku mazajām vidusskolām – būt!” turpmāko virzību.

Saeima rīt arī skatīs lēmuma projektu par Mārtiņa Mita apstiprināšanu par Satversmes tiesas tiesnesi.

Rītdien deputātiem būs jālemj par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu Saeimas komisijām, tostarp grozījumiem Vispārējās izglītības likumā par iestājpārbaudījumiem un uzņemšanas kritērijiem vidusskolās.

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija lūgusi rītdienas sēdē izskatīt likumprojektu par ukraiņu sportistes Jevas Bilokrinickas (Yeva Bilokrynytska) atzīšanu par Latvijas pilsoni. Savukārt Tautsaimniecības komisija lūdz iekļaut darba kārtībā un skatīt pirmajā lasījumā jauna likuma projektu, lai veicinātu uz eksportu orientētas investīcijas un nodrošinātu vidi jaunu produktu, tehnoloģiju un pakalpojumu attīstībai.

15. februāra Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā iekļauti 23 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI