DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaužu laikā Valsts policija konstatē vairākus dzērājšoferus

Aizvadītās piektdienas naktī Valsts policija kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) Rīgā veica iepriekš plānotu automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi. Kopā tika pārbaudītas aptuveni 900 automašīnu un konstatēti vairāk nekā 60 dažāda rakstura ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, tostarp četri autovadītāji bija sēdušies pie spēkrata stūres, būdami alkohola reibumā. Visi pārkāpumi fiksēti automašīnām ar Latvijas Republikas valsts reģistrācijas numurzīmēm.

Pagājušās darba nedēļas izskaņā, naktī no 9. uz 10. februāri, Valsts policijas darbinieki kopā ar CSDD darbiniekiem Rīgā, pie Vanšu tilta veica iepriekš plānotu automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi. Vairāku stundu laikā pārbaudītas aptuveni 900 automašīnu, no kurām 63 policija konstatēja dažādus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. Tāpat vairākas automašīnas bija tehniski neatbilstošā stāvoklī, līdz ar to nedrīkstēja turpināt piedalīties ceļu satiksmē – deviņām automašīnām noņemtas numurzīmes, septiņām automašīnām anulētas tehniskās apskates.

Vislielākais pārkāpumu skaits tika fiksēts, kad autovadītāji bija vadījuši automašīnu bez  transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām – tādi vadītāji bija 22, no kuriem 12 bija ēdienu piegādātāji. Tāpat pārbaudē tika konstatēti 17 autovadītāji, kuri pārvietojās ar transportlīdzekli, kurš ir aprīkots ar neatbilstošām ziemas riepām – neatbilstošu riepu protektoru braukšanai ziemas laikapstākļos.

Pārbaudes laikā policija konstatēja arī vairākus autovadītājus, kuri bija sēdušies pie spēkrata stūres alkohola reibumā – trijos gadījumos alkohola koncentrācija nepārsniedza 1,5 promiles un transportlīdzekļa vadītājiem bija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, līdz ar ko Valsts policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesus. Savukārt vienā gadījumā autovadītājs bija braucis alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, par ko policija uzsāka kriminālprocesu.

Vēl pārbaudes laikā tika konstatēti citi 20 dažādi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, piemēram, konstatēti vairāki transportlīdzekļi, kuru radītais trokšņa līmenis pārsniedz normatīvajos aktos vai izgatavotāja noteikto, trīs transportlīdzekļi, kuru logu tonējums neatbilsts normatīvajos aktos noteiktajam, kā arī konstatēta agresīva transportlīdzekļa vadīšana, aprīkots transportlīdzeklis ar ierīci (antiradaru), kura var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā, un citi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi. Par visiem šiem pārkāpumiem Valsts policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesus.

Lai transportlīdzekļu vadītāji neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar dažādu ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu, Valsts policija kopā ar CSDD turpinās veikt šāda veida transportlīdzekļu un to vadītāju pārbaudes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI