DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes

Valsts prezidents 18. novembrī: "Mēs turpināsim sargāt savu un mūsu draugu brīvību!"

FOTO: Edijs Pālens, LETA.

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltītajā Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārajā parādē 11. novembra krastmalā.

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētājas kundze!

Ļoti cienījamā Ministru prezidentes kundze!

Augsti godājamais Aizsardzības ministra kungs!

Komandiera kungs!

Karavīri, zemessargi un jaunsargi!

Glābēji un policisti, robežsargi un ugunsdzēsēji!

Visi Latvijas patrioti! Klātesošie!

Sveicu ikvienu Latvijas 105. dzimšanas dienā!

Pirms 105 gadiem mūsu valsti izveidoja, pateicoties jauniešiem, vīriem un sievām, kuri stājās to aizstāvēt. Šodien mēs esam šeit, lai no jauna apliecinātu: mums ir svarīga sava valsts un tās brīvība. Un mēs esam gatavi to aizstāvēt.

Karavīri!

Kaprālis Vitālijs Smirnovs ziedoja sevi Ukrainas uzvarai. Vitālijs bija sācis dienestu Latvijas armijā no Brīvības pieminekļa godasardzes līdz zemessardzes bataljonam dzimtajā Līvānu novadā. Turpat, kur 1945. gada novembrī čekisti nogalināja viņa vecvectēvu Juri Rudzātu.

Vitālija taisnīguma izjūta lika doties cīņā par Ukrainas brīvību. Vitālijs savu dzīvību atdeva ne tikai par Ukrainu, bet arī par brīvu Latviju un Eiropu. Viņa cīņa nav bijusi veltīga. Mēs turēsim Vitāliju piemiņā. Mēs turpināsim sargāt savu un mūsu draugu brīvību!

Paldies katram Latvijas karavīram, kurš šogad māca Ukrainas aizstāvjus. Mēs mācāmies no Ukrainas karavīru pieredzes un Tēvzemes aizsardzības gribas. Īpaši sveicu Ukrainas karoggrupu. Ukraina uzvarēs! Brīvība uzvarēs!

Šodien valsts svētku parādē pirmo reizi piedalās valsts aizsardzības dienesta karavīri. Vēlos jums teikt paldies, ka bijāt pirmie, kuri pieteicās dienēt. Jūs esat paraugs, kuriem līdzināties.

Īpaši sveicu tos robežsargus, zemessargus un karavīrus, kuri stāv sardzē uz mūsu valsts Austrumu robežas, ikdienā sargājot Latviju un Eiropas Savienību.

Sveicu mūsu karavīrus Kosovā un Irākā. Sveicu Latvijas robežsargus un policistus citviet tālumā. Jūs visi godam nesat Latvijas vārdu pasaulē. Paldies jums par dienestu!

Latvija nav viena drošības izaicinājumu priekšā. Mums ir sabiedrotie un draugi. Mums ir NATO – 31 valsts ar kopējām vērtībām. Mūsu sabiedroto karavīru klātbūtne šeit, Latvijā, ir NATO solījuma praktisks un ikdienas atgādinājums. Paldies jums par atbalstu un pleca sajūtu!

Dārgie Latvijas iedzīvotāji!

Esmu drošs, ka mūsu pārliecība un kopīga apņēmība atturēs tos, kuri nevēl mums labu. Šīs dienas parāde ir vēl viens apliecinājums mūsu spējām. Taču pāri visam ir jāstiprina mūsu tautas kopība un mūsu ticība Latvijai. Tas ir mūsu lielākais spēks! Jo nav tādu lietu, ko mēs nespējam atrisināt. Nav tādu šķēršļu, ko mēs nevaram pārvarēt. Mēs esam vienoti, un stipra ir mūsu griba.

Dievs, svētī Latviju!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI