DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Zāļu piegāde uz mājām – uzzini noderīgu informāciju Zāļu valsts aģentūras tīmekļvietnē

Lai pirmssvētku laikā sniegtu iedzīvotājiem informāciju par aptiekām, kuras veic zāļu piegādi uz mājām, un par iespēju uzzināt, kur atrodas dzīvesvietai tuvākā aptieka, Zāļu valsts aģentūra (ZVA) informē, ka tās tīmekļvietnē ir pieejama Aptieku karte un saraksts ar aptiekām, kuras veic zāļu piegādi uz mājām.

Ja iedzīvotājiem ir nepieciešamas zāles, iespējams sazināties ar tuvāko aptieku un uzzināt par konkrētu zāļu pieejamību tajā, kā arī par to saņemšanas iespējām.

Zāļu piegāde uz mājām

Informējam, ka Latvijas aptiekas drīkst veikt zāļu piegādi iedzīvotājiem uz dzīvesvietu. Šādu pakalpojumu aptiekas nodrošina, lai iedzīvotāji varētu saņemt viņiem nepieciešamās zāles, ja viņi paši nevar nokļūt līdz aptiekai vai pilnvarot e-veselības sistēmā citu personu to saņemšanai. Sarakstu ar aptiekām, kuras veic zāļu piegādi uz mājām, ZVA publicē tīmekļvietnes sadaļā “Pacientiem un sabiedrībai > Zāles > Zāļu iegāde > Zāļu piegāde uz mājām”.

Aptieku karte – iespēja uzzināt par sev tuvāko aptieku

ZVA tīmekļvietnē ir pieejama “Aptieku karte”, kurā var ērti meklēt sev tuvāko aptieku. Aptieku var meklēt pēc nosaukuma vai norādot tikai pilsētu vai ielu. Aptieku kartē ir iespējams arī iegūt informāciju par visām Latvijas diennakts aptiekām.

Tajā var arī meklēt, piemēram, tikai tās aptiekas, kuras izgatavo zāles uz vietas aptiekā vai ir kurās ir nopērkamas veterinārās zāles. Aptieku kartē ir pieejama precīza aptiekas adrese, tālrunis un cita informācija. Tajā ir informācija par visām Latvijas aptiekām. ZVA to regulāri atjaunina, tādēļ informācija tajā ir aktuāla un uzticama.

Informācija par īslaicīgi slēgtām aptiekām

Iedzīvotāju informēšanas nolūkā ZVA publicē arī informāciju par īslaicīgi slēgtām aptiekām. Šī informācija ir pieejama ZVA tīmekļvietnes sadaļā “Pacientiem un sabiedrībai > Zāles > Zāļu iegāde > Īslaicīgi slēgtas aptiekas”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI