DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Itālijas un Nīderlandes dalība ANO Drošības padomē: Mācības Latvijai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padome (United Nations Security Council) ir viena no galvenajām Apvienoto Nāciju Organizācijas institūcijām, kura ir atbildīga par starptautiskā miera un drošības uzturēšanu, kā arī citiem uzdevumiem.

Apvienoto Nāciju Drošības padome sastāv no piecpadsmit valstīm, no kurām piecas ir pastāvīgās padomes locekles -  Amerikas Savienotās Valstis, Apvienotā Karaliste, Francija, Krievija un Ķīna, bet pārējās desmit tiek periodiski pārvēlētas. Saskaņā ar starptautiskajām tiesībām, ANO pieder monopols par spēka izmantošanu un augstāko atbildību miera uzturēšanā.

Latvijas Ārpolitikas institūts sadarbībā ar Itālijas un Nīderlandes vēstniecībām Latvijā laipni aicina uz publisko diskusiju:

Itālijas un Nīderlandes dalība ANO Drošības padomē: Mācības Latvijai

26. oktobris | 14.00 - 15. 30 | ES māja, 2. stāvs

Publiskajā pasākumā kopā ar valstu pārstāvjiem diskutēsim par tādiem jautājumiem kā Eiropas Savienība tostarp arī Latvija var izmantot Itālijas un Nīderlandes pieredzi savu interešu vārdā, kāda ir pašreizējā loma un galvenie ANO Drošības padomes uzdevumi no ES viedokļa? Tāpat arī meklēsim atbildes uz tādiem jautājumiem kā: vai tiešām Eiropas Savienība ANO Drošības padomē tiek pārstāvēta vienotā balsī un kādi instrumenti tiek izmantoti, lai sarunu procesā noteiktu kopīgas prioritātes? Vai Latvijai un pārējām Baltijas valstīm ir potenciāls šo iespēju adaptācijai nākotnē, un visbeidzot, kādi ir Itālijas sasniegtie rezultāti un Nīderlandes potenciāls?

Pasākumam reģistrēties šeit:  http://ej.uz/UNSCseminar

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI