DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. augustā, 2012
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

V.Dombrovskis iepazīstas ar bioenerģijas ieguves tehnoloģijām

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lielbritānija, 8. augusts. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēja Dansfoldas (Dunsfold) pilsētu, lai alternatīvās enerģijas ieguves tehnoloģiju kompānijas „TMO Renewables Limited” rūpnīcā iepazītos ar tās izstrādātajiem inovatīvajiem risinājumiem organisko sadzīves atkritumu pārstrādē bioetanolā un citos enerģijas veidos.

"Šīs unikālās tehnoloģijas ļauj vienlaicīgi risināt sadzīves atkritumu problēmu un ražot videi draudzīgu degvielu – tie ir risinājumi, ko vērts apsvērt arī Latvijā, lai diversificētu enerģijas avotus un, veidojot jaunas ražotnes, radītu jaunu pievienoto vērtību un darba vietas. Vērtējot šo iespēju tāpat kā citus zaļās enerģijas ražošanas projektus, ir svarīgi pārliecināties par to ekonomisko patstāvību un izdevīgumu," norādīja V.Dombrovskis.

Bioetanola rūpnīcā premjers iepazinās ar uzņēmuma izveidoto unikālo trīs pakāpju organisko atkritumu pārstrādes platformu, kur ar termofilo mikroorganismu palīdzību tiek ražots celulozes etanols. TMO Renewables Limited strādā ciešā sadarbībā ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tehnoloģiju kompāniju Greenworld Fuels, kas izstrādājusi risinājumus sadzīves atkritumu šķirošanai un biomasas veidošanai pārstrādes vajadzībām. Greenworld Fuels darbojas arī Latvijā, un Bolderājā jau ir uzbūvēts eksperimentālais atkritumu šķirošanas prototips. Abu uzņēmumu pārstāvji premjeram apliecināja gatavību turpināt kopīgi attīstīt šo projektu, vērtējot iespēju Latvijā izveidot otrās paaudzes bioetanola ražotni.

TMO Renewables Limited ir viens no līderiem "otrās paaudzes" biodegvielas ieguves tehnoloģiju attīstībā, tās iegūstot no nepārtikas organiskas izcelsmes izejvielām. TMO Renewables Limited izstrādātās tehnoloģijas veiksmīgi komercializētas tādās valstīs kā ASV, Ķīna, Brazīlija un Krievija.

V.Dombrovskis Lielbritānijā uzturas līdz 13. augustam, lai apmeklētu Londonas XXX Olimpisko spēļu pasākumus un atbalstītu Latvijas olimpiskās delegācijas startus. 10. augustā Ministru prezidents tiksies ar Lielbritānijas tirdzniecības un investīciju ministru lordu Stīvenu Grīnu (Steven Green), bet 12. augustā tiksies ar Lielbritānijas ārlietu ministru Wiljamu Heigu (William Hague).

Foto no premjera vizītes Londonā aplūkojami šeit: http://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157630914110906/

Plašāka informācija par kompāniju TMO Renewables Limited pieejama šeit: http://www.tmo-group.com/

Plašāka informācija par uzņēmumu Greenworld Fuels atrodama šeit: http://greenworldfuels.co.uk/

Papildu informācija:
Mārtiņš Panke
Ministru prezidenta preses sekretārs
Tālr.: +371 67082865 / +371 26556965
E-pasts: Martins.Panke@mk.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI