DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. augustā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Delna aicina Saeimu atcelt Sudrabu no PIK vadītājas amata

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Augsti godātie Saeimas deputāti, ļoti cienītās deputātes!
Aicinām visas Saeimas frakcijas atsaukties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vēstulei un izvērtēt Saeimas deputātes Ingunas Sudrabas atbilstību parlamentārās izmeklēšanas komisijas par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti (PIK) vadītājas amatam.

Pēc publiski izskanējušās informācijas, šī gada 8.augustā notiks pirmā PIK sēde. Ja komisijas locekļi ieinteresēti izpildīt PIK uzstādītos uzdevumus, tiem sēdē jālemj par I.Sudrabas atcelšanu no komisijas vadītājas amata un jāievēlē cits vadītājs.

Atgādinām, ka par Ingunu Sudrabu pašu Rīdzenes sarunās izskanēja kompromāts un, iespējams, I.Sudrabai kā PIK vadītājai būs jāizdara izvēle starp personīgajām un sabiedrības interesēm, kas rada faktisku interešu konfliktu.

Likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" definē interešu konfliktu kā situāciju, kurā valsts amatpersonai, pildot valsts amatpersonas pienākumus, jāpieņem lēmums vai jāpiedalās lēmuma pieņemšanā, vai jāveic citas ar valsts amatpersonas amatu saistītas darbības, kas ietekmē vai var ietekmēt šīs valsts amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās intereses.

Lai PIK spētu gan izpildīt nospraustos uzdevumus, gan radīt pārliecību par neatkarīgu procesu un rīcību sabiedrības interesēs, komisijas locekļiem un vadītājam ir jāiegūst sabiedrības uzticība. Lai radītu uzticību komisijas locekļiem un vadībai jābūt ar nevainojamu reputāciju un nedrīkst pastāvēt personīgas ieinteresētības risks. I.Sudrabas darbs PIK vadītājas amatā palielinās sabiedrības neuzticību 12.Saeimai un tajā pārstāvētajām politiskajām partijām kopumā.

Iestājamies par atklātību, tiesiskumu un demokrātiju un aicinām jūs atjaunot sabiedrības uzticību Latvijas parlamentam un demokrātijai!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI