DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes

Par negaidīto Valsts kancelejas direktora Mārtiņa Krieviņa amata atstāšanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Augsti godātais Kučinska kungs!

Šo vēstuli parakstījušie Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes (turpmāk - Memoranda padomes) locekļi, kas ievēlēti no nevalstisko organizāciju vidus, aicina skaidrot Valsts kancelejas direktora Mārtiņa Krieviņa amata atstāšanas apstākļus un Jūsu plānu nākamā Valsts kancelejas direktora iespējami ātrai atlases procedūrai.

Mārtiņš Krieviņš kā Valsts kancelejas vadītājs ieņēma Memoranda padomes vadītāja amatu un tādejādi nodrošināja, ka šis būtiskais sadarbības kanāls starp valsts pārvaldi un nevalstiskajām organizācijām ir efektīvs un kalpo tam paredzētam mērķim. Ziņa par negaidīto Mārtiņa Krieviņa aiziešanu no ieņemamā amata rada bažas laika gaitā izveidoto veiksmīgo sadarbību, kas veicināja sabiedrībai nozīmīgu mērķu sasniegšanu.  Jauna Valsts kancelejas direktora atlase bremzēs Memoranda padomes iecerēto darbu, sašaurinās sadarbību starp nevalstisko sektoru un valsts pārvaldi, radot risku, ka valsts pārvaldes darbs nekalpos sabiedrības interesēm.

Ņemot vērā Mārtiņa Krieviņa amata rangu un līdzšinējo darbību, amata atstāšanas process ir neskaidrs, Jūsu līdzšinējie skaidrojumi, kas balstīti valsts pārvaldes reformas lēnajā virzībā, prasa precīzāku un dziļāku publisku argumentāciju, kas balstīta konkrētos kritērijos. Mīklaini pamatojumi, kas rada vietu interpretācijai, nemotivēs kvalificēta vadītāja piesaisti darbam Valsts kancelejas direktora amatā.

Šo iemeslu dēļ, lūdzam Jūs:

  1. informēt sabiedrību par apstākļiem, kādos M.Krieviņš ir atstājis Valsts kancelejas vadītāja amatu, skaidrojot, kādos kritērijos balstījāt savu lēmumu, un vai iepriekš esat M.Krieviņam lūdzis uzlabot darba rādītājus, esat viņu disciplināri sodījis?
  2. informēt Memoranda padomi un sabiedrību, kā saredzat turpmāku Ministru kabineta un nevalstisko organizāciju sadarbību un kādā veidā plānojat iespējami ātru Valsts kancelejas direktora amata aizpildīšanu ar kvalificētu valsts pārvaldes profesionāli, kas izprot valsts pārvaldes un nevalstiskā sektora sadarbības specifiku?

Memoranda padome izveidota ar mērķi sekmēt efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, iesaistot pilsonisko sabiedrību lēmumu pieņemšanā. Tās izveide tika rosināta 2005. gada 13. janvārī pēc 21 NVO pārstāvju tikšanās ar Ministru prezidentu. Memoranda parakstīšana ar 57 NVO dalību notika 2005. gada 15. jūnijā. Šobrīd memorandu ir parakstījušas vairāk nekā 400 organizācijas.

 

Biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce  

Biedrības "Latvijas Jauno zinātnieku apvienība" valdes priekšsēdētāja Ieva Krūmiņa  

Biedrības "Sabiedrība par atklātību-Delna" direktors Jānis Volberts  

Biedrības "Latvijas Jaunatnes padome" viceprezidents Mārtiņš Šteins  

Biedrības "Latvijas Lauku forums" padomes loceklis Āris Ādlers  

Biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" direktora p.i Kristīne Zonberga

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI