SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
01. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Jaunās automašīnas tehnisko apskati varēs veikt ik pēc diviem gadiem

Stājas spēkā 01.01.2018.
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Šodien, 1. janvārī, stājas spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas paredz, ka automašīnām, kas jaunākas par četriem gadiem, tehnisko apskati varēs veikt ik pēc diviem gadiem.

Izmaiņas likuma 16. panta piektajā daļā nosaka, ka Latvijā un ārvalstīs iepriekš nereģistrētam vieglajam automobilim, kā arī piekabei ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem pirmreizējā valsts tehniskā apskate jāveic ne vēlāk kā 24 mēnešus pēc tam, kad attiecīgais transportlīdzeklis pirmoreiz reģistrēts Latvijā. Savukārt, ja pirmreizējā tehniskā apskate veikta atbilstoši iepriekš noteiktajam, otrā valsts tehniskā apskate arī jāveic ne vēlāk kā 24 mēnešus pēc pirmās. Turpmākās veicamas katru gadu, ievērojot termiņu, kāds norādīts atļaujā piedalīties ceļu satiksmē.

Iepriekš likums noteica, ka nereģistrētai automašīnai pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā divus gadus pēc tam, kad attiecīgais transportlīdzeklis pirmoreiz reģistrēts Latvijā, bet turpmākās tehniskās apskates veicamas katru gadu. Jaunie grozījumi sagatavoti pēc iedzīvotāju kolektīvā iesnieguma ar lūgumu pagarināt transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanas termiņu uz reizi divos gados.

Likumprojekta anotācijā atzīmēts, ka Saeimā pieņemtās izmaiņas samazinās administratīvo slogu bez būtiskas ietekmes uz satiksmes drošību.
 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI