SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Aiga Dambe
LV portāls
04. novembrī, 2016
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Tava drošība
6
6

Seši soļi drošai saziņai internetā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Mūsdienās reti kurš cilvēks var iedomāties savu dzīvi bez interneta. Neizejot no mājas, ir iespējams sazināties ar draugiem, iepazīties, lasīt ziņas, iepirkties utt. Lai arī internets ievērojami atvieglo ikdienas procesus, tas rada arī zināmus riskus, jo mēs bieži neaizdomājamies, kādu informāciju atstājam digitālajā vidē un kādus draudus radām savu vai darba privāto datu drošībai.

Kā liecina 2016. gada septembrī veikts "Gemius" pētījums, katram trešajam datoram un mobilajam telefonam nav paroles. Šis un citi interneta lietotāju paradumi rada risku, ka ierīces nozaudēšanas vai nozagšanas gadījumā tās saturs ir brīvi pieejams ikvienam. Lai vērstu interneta lietotāju uzmanību uz digitālās drošības prasmēm, Digitālā drošības alianse kopā ar Latvijas Komercbanku asociāciju, DEAC, CERT.LV u.c. partneriem uzsākusi informatīvo kampaņu "Mirklis pirms klik".

Aicinot iedzīvotājus padomāt par saviem interneta lietošanas paradumiem, LV portāls piedāvā infografiku ar kampaņā apkopotajām drošības pamatlietām, ko ieteicams ievērot ikvienam interneta lietotājam.


 
Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI