DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sestdien noslēgsies Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes pamatapmācības nometne

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 28. aprīlī, Alūksnes novada “Meža Strautiņos” ar svinīgu ceremoniju noslēgsies Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes rīkotā zemessargu militārās pamatapmācības nometne.

Pamatapmācības nometne sākās 9. aprīlī, un tajā apmācību uzsāka vairāk nekā 40 zemessargi no Zemessardzes 2.Vidzemes, 3. Latgales, 4. Kurzemes brigādes, kā arī Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības.

Nometnes noslēguma pasākumā piedalīties pieteikušies vairāk nekā 50 nometnes dalībnieku ģimenes locekļi.

Nometnē zemessargi apgūst lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību, ierindas apmācību, kā arī gūs ieskatu psiholoģijā. Zemessargiem ir iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militārās pamatiemaņas.

Vienlaicīgi nometnes laikā notiek arī Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes nodaļas līmeņa komandējošā sastāva apmācība. Tajā zemessargi, kuri vienībās pilda nodaļas komandiera pienākumus, pilnveido iemaņas darbā ar personālsastāvu, pavēļu sagatavošanā un došanā, kā arī veic nodaļas komandieru pienākumus.

28. aprīlī no plkst.12.00 Alūksnes novada "Meža Strautiņos" notiks zemessargu militārās pamatapmācības nometnes noslēguma pasākums, uz kuru aicināti Zemessardzes vienību, reģionālo valsts institūciju un pašvaldību pārstāvji, kā arī nometnes dalībnieku darba devēji un ģimenes. Apmeklējot pamatapmācības nometnes noslēguma dienu, viesiem būs iespēja iepazīties ar pamatapmācības nometnes norisi, apskatīt nometnes teritoriju un tikties ar zemessargiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI