DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas karavīri un militārā tehnika piedalās mācībās “Combined Resolve” Vācijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 24.aprīļa līdz 12.maijam Vācijā, Hohenfelsā Latvijas karavīri un militārā tehnika piedalās militārajās mācības “Combined Resolve”, lai trenētu savietojamību un sadarbību, kā arī spēju plānot un veikt kopējus pilna spektra operāciju taktiskos uzdevumus daudznacionālā vidē.

Latvijas bruņotos spēkus mācībās pārstāv aptuveni 20 Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīru un četras kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas "CVR(T)".

Mācībās ir pārstāvēti divi kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnu "CVR(T)" modeļi, ko Latvijas bruņotie spēki iegādājušies no Lielbritānijas: izlūkošanas kaujas mašīnas "Zobens", ("Scimitar"), kas bruņotas ar 30 milimetru lielgabalu pretinieka bruņutehnikas, ieskaitot vieglo tanku, satriekšanai attālumā līdz 1500 metriem un bruņutransportieri "Pērkons" ("Spartan"), kuri aprīkoti ar 7,62 milimetru ložmetēju lokālajai aizsardzībai.

Militārās mācības "Combined Resolve" organizē ASV Armija Eiropā ar mērķi pilnveidot mācību dalībnieku sadarbību daudznacionālā vidē, kā arī apmācīt ASV armijas spēkus, kas rotācijas kārtībā izvietoti Eiropā.

Mācībās piedalās aptuveni 3700 karavīru no 13 valstīm, tostarp NATO partnervalstīm. Latvijas karavīri mācībās plecu pie pleca trenēsies kopā ar karavīriem no Ukrainas, Slovēnijas, ASV un Rumānijas.

No 21.aprīļa līdz 3.maijam aptuveni 80 Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīru, 19 kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas "CVR(T)" un citas militārās tehnikas vienības piedalās Apvienoto reaģēšanas spēku mācībās Lielbritānijā, Solsberī. Savukārt 2017.gada martā Vācijā, Hohenfelsā aptuveni 500 Latvijas karavīru un 130 militārās tehnikas vienības, tostarp 30 kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas "CVR(T)" piedalījās ASV Armijas Eiropā  vadītajās starptautiskajās militārajās mācībās "Allied Spirit VI".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI