DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

Valdība deleģē EM slēgt līgumu ar LTRK par EXPO 2020 Dubaijā rīkošanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) šodien, 24.aprīlī, saņēma vienbalsīgu valdības atbalstu tam, lai Ekonomikas ministrija slēgtu deleģējuma līgumu par EXPO 2020 Dubaijā.

Valdība arī uzdeva LTRK līdz 1.augustam izstrādāt tāmi par plānotajām izmaksām, uzņēmēju iesaisti un citiem būtiskiem jautājumiem, lai lemtu par valsts finansējuma piešķiršanu. Visi klātesošie ministri apliecināja, ka sniegs nepieciešamo atbalstu, lai biedrība veiksmīgi organizētu Latvijas pārstāvību EXPO 2020 Dubaijā.

LTRK līdzīgas izstādes jau rīkojusi vairākkārt, jo deviņdesmitajos gados tieši biedrība bija atbildīga par Latvijas dalību EXPO, kā arī pērn organizēja valsts pārstāvību Astana EXPO, kur saņēma arī trešo vietu par dizaina risinājumiem konkursā mazo paviljonu kategorijā.

"Organizējot EXPO Dubaijā noteikti liksim lietā savu uzkrāto pieredzi un zināšanas, tādējādi darot visu, lai katrs ieguldītais eiro ir investīcija, ko Latvija ar uzviju saņemtu atpakaļ. Tāpat arī mēs vēlamies, lai dalība izstādē ir jauns sākums daudziem uzņēmējiem eksporta uzsākšanai, stiprināšanai un palielināšanai gan reģiona līmenī, gan visā pasaulē," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, piebilstot, ka būtiski arī tas, lai paviljons un Latvijas pārstāvība būtu noorganizēta tik augstā līmenī, ka ikvienam apmeklētājam tā būtu pozitīva, neaizmirstama, aizraujoša un atmiņā paliekoša pieredze.

"Latvijai ir maza valsts, kurai jāizmanto ikkatra iespēja parādīt savu varēšanu globālā mērogā, un tieši EXPO Dubaijā paredzēta kā līdz šim iespaidīgākā vispasaules izstāde, kur varam sevi pozicionēt kā modernu vietu ar eksportspējīgiem uzņēmumiem," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, "mūsuprāt, arī izvēlētais partnerības modelis starp valsti un uzņēmējiem ļaus valstij ar daudz mazākiem resursiem panākt labākus rezultātus."

EXPO Dubaijā notiks no 2020.gada 20.oktobra sešu mēnešu garumā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI