24. aprīlī, 2018
TĒMA: Lauku attīstība

Pārtikas padomē spriedīs par depozītsistēmas dzērienu iepakojumam ieviešanu

Trešdien, 25. aprīlī, Zemkopības ministrijā notiks Pārtikas nozares padomes sēde. Sēdē spriedīs par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas šāgada 9. aprīlī Valsts kancelejā iesniegtajiem likumprojektiem, kas paredz esošajai dalītās atkritumu sistēmai papildus ieviest arī obligātu depozīta sistēmu atkārtoti un vienreiz lietojamam dzērienu iepakojumam. Sēdes laikā plānotas diskusijas par depozīta sistēmas nepieciešamību un ieviešanas lietderīgumu.

Pārtikas ražotāji ir norādījuši, ka ieguvumi no depozīta sistēmas ieviešanas būtu nesamērojami ar ražotāju un patērētāju izdevumiem, kā arī divu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu uzturēšana būtu ekonomiski neizdevīga un dārga.

Pārtikas nozares padomes sēde notiks Zemkopības ministrijas ēkas 23. stāva zālē, sākums pulksten 15.00.

Pārtikas nozares padome ir konsultatīva un koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt konkurētspējīgas un ilgtspējīgas pārtikas nozares attīstību un kura izveidota, pamatojoties uz 2011. gada 9. augusta Ministru kabineta noteikumiem Nr. 624 "Pārtikas nozares padomes nolikums".

Padomē darbojas pārstāvji no Zemkopības ministrijas, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Veselības ministrijas, Pārtikas un veterinārā dienesta, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas, Zemnieku saeima, Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas, Latvijas Sabiedrības veselības asociācijas  un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras.