DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kultūras informācijas sistēmu centrs
Direktora vietnieks IT jautājumos Jānis Ziediņš
24. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Uzsāk latviešu literatūras popularizēšanas ciklu Latvijas bibliotēkās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šī gada 25. aprīlī Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC) Mācību klases Tiešsaistes studijā tiek uzsākts latviešu literatūras popularizēšanas cikls Latvijas bibliotēkās “Aktuālās norises latviešu literatūrā un grāmatniecībā” – sadarbībā ar izdevniecībām tiks stāstīts par nozīmīgiem jaunumiem latviešu grāmatniecībā. Uz cikla pirmo sarunu aicināti izdevniecības “Neputns” pārstāvji, un šajā reizē tiks runāts par “Neputna” izdoto grāmatu klāstu – par tematiku un autoriem, vienlaikus akcentējot izdevniecības jaunākās klajā laistās grāmatas.

"Bibliotēkas ir nenovērtējams partneris mūsu darbā – mēs taču veidojam grāmatas ar vienu, galveno mērķi – lai zināšanas par mūsu mākslas, kultūras vērtībām būtu sasniedzamas katram, un vispirms jau mums pašiem tepat, Latvijā. Un to spēj nodrošināt tieši bibliotēkas. No bibliotēku satura ir atkarīgs, ja tā var izteikties, apgaismības līmenis reģionā", atzīst izdevniecības "Neputns" galvenā redaktore Laima Slava.

Turpmāk cikla ietvaros tiks piedāvātas sarunas arī ar citām izdevniecībām – gan par to darbības virzieniem, gan par nesen izdotajām grāmatām, šīs tēmas sasaistot ar sabiedriskajām norisēm un aktualitātēm literatūrā un kultūras nozarē vispār.

Sarunas KISC Mācību klases Tiešsaistes studijā notiks straumēšanas režīmā, un tām tiešraidē varēs pieslēgties no jebkuras Latvijas bibliotēkas, kā arī tiešraides laikā rakstiski uzdot jautājumus, tādējādi nodrošinot Tiešsaistes studijas viesu atgriezenisko komunikāciju ar auditoriju bibliotēkās.

Sarunas Tiešsaistes studijā par latviešu literatūru ir lielisks veids, kā sasniegt maksimāli plašu lasošās sabiedrības auditoriju, pirmkārt, uzrunājot bibliotekārus, kuri saņemto vēstījumu nodos tālāk savas bibliotēkas lasītājiem. Šādi tiek nodrošināta arī iedzīvotāju vienlīdzīga pieeja aktuālajai informācijai par interesantāko Latvijas grāmatniecībā, neatkarīgi no lasītāja dzīvesvietas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI