DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņotie spēki izstādē “Atpūta un sports 2018” informē par drošību uz ūdens

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 23. līdz 25. martam, Ķīpsalā, Nacionālie bruņotie spēki piedalīsies izstādē “Atpūta un sports 2018”, kur informēs par drošību uz ūdens un karjeras iespējām bruņotajos spēkos.

Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienests izstādes laikā informēs par drošības prasībām, kas jāievēro, pirms izlemts pavadīt laiku ūdens tuvumā vai nodoties atpūtai jūrā, kā arī par rīcību nelaimes gadījumā.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku rekrutētāji izstādes "Atpūta un sports 2018" apmeklētājus iepazīstinās ar militārās karjeras priekšrocībām, stāstot par dienesta iespējām Nacionālajos bruņotajos spēkos un studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Šogad profesionālajā dienestā plānots uzņemt līdz 710 karavīru, 120 no tiem – studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, lai kļūtu par savas valsts armijas virsnieku. Militārā karjera ir stabilitāte, bezmaksas apmācība specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbs komandā, mācības Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos, karjeras izaugsme, konkurētspējīgs atalgojums, sākot no 850 eiro pēc nodokļu nomaksas, un plašas sociālās garantijas, tostarp valsts garantēta izdienas pensija, kas var sasniegt līdz pat 80% apmēru no saņemtā atalgojuma.

Iedzīvotāju ievērībai!

Jūras spēku Krasta apsardzes dienests atgādina, pirms izlemjat pavadīt laiku ūdens tuvumā vai nodoties atpūtai jūrā, izmantojot laivu, jahtu vai citu peldlīdzekli, rūpīgi pārdomājiet, vai jums ir līdzi visi nepieciešamie glābšanas līdzekļi un esat informēti par to, kas ir jādara nelaimes gadījumā.

Jūras spēku Krasta apsardzes dienests aicina visus atpūtas uz ūdens cienītājus pirms iešanas jūrā informēt savus tuviniekus. Svarīgi, lai pirms aktīvas kuģošanas uzsākšanas jūrā, par to informētu arī Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru (MRCC Rīga) pa tālruni: 115 (avārijas), +371 67323103, +371 29476101, vai e-pastā: sar@mrcc.lv, norādot paredzēto pārgājiena plānu, laiku, kontaktinformāciju, kā arī kontaktpersonu saziņai krastā, kura nepieciešamības gadījumā varētu sniegt par jums vajadzīgo informāciju.

Nelaimes gadījumā nekavējoties zvaniet Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram pa tālruni: 115, 67323103, 29476101, 67082070 vai 112.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI