DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents Briselē tiksies ar Ž.K.Junkeru un piedalīsies Eiropadomes darbā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 22. martā, un piektdien, 23. martā, uzturēsies Briselē, kur piedalīsies Eiropadomes darbā, kā arī tiksies ar Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru (Jean Claude-Junker).

Ar Ž.K. Junkeru tiksies Baltijas valstu un Polijas valstu un valdību vadītāji, un šīs tikšanās laikā tiks pārrunāti reģionālie enerģētikas projekti.

Iecerēts, ka Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji Eiropadomes sanāksmes ietvaros 22. martā spriedīs par aktualitātēm, kas saistītas ar nodarbinātības, izaugsmes un konkurētspējas jautājumiem, tostarp ārējo tirdzniecību, kā arī ES vienotā tirgus un sociālajiem jautājumiem. 

Eiropadomes ārlietu sadaļā paredzētas diskusijas par šā gada maijā gaidāmo ES-Rietumbalkānu samitu un attiecībām ar Turciju. Tāpat Eiropadome pievērsīsies nesenajiem notikumiem Solsberijā, Lielbritānijā.  

Savukārt 23. martā notiks Eiropadomes 27 ES dalībvalstu formāta sanāksme par Brexit jautājumiem. Sanāksmē plānots apstiprināt ES-Lielbritānijas vienošanos par pārejas periodu un vienoties par vadlīnijām sarunām ar Lielbritāniju par ES-Lielbritānijas nākotnes attiecībām. 

23. martā arī notiks Eirosamits, kurā paredzētas diskusijas par Ekonomiskās un Monetārās savienības reformām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI