DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Reirs: Sociālo darbinieku loma mūsu dzīvē ir nepārvērtējama

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Starptautiskā sociālo darbinieku federācija (The International Federation of Social Workers) ik gadus marta trešajā otrdienā atzīmē Vispasaules sociālā darba dienu, kuras 2018. gada vadmotīvs ir „Kopienas un vides ilgtspējas veicināšana”.

Sociālā darba diena ir brīdis, kad īpaši tiek izcelta sociālā darba joma un tajā strādājošie profesionāļi. Vairāk nekā 1300 Latvijas sociālo darbinieku ikdienas darbs ir uzklausīt, palīdzēt, atbalstīt un iedrošināt, būt blakus brīžos, kas bieži vien ir – izmisuma un apjukuma brīži.

"Mūsdienās sociālais darbinieks sabiedrībā ir tikpat nepieciešams kā ārsts, policists vai pedagogs un viņu loma ir nepārvērtējama. Viņu pienākumu loks ir plašs – sākot ar palīdzību cilvēkam attīstīt spējas risināt personiskās un sociālās problēmas un beidzot ar cilvēku izglītošanu un motivēšanu grūtību pārvarēšanai. Būtībā sociālie darbinieki ir unikāli speciālisti krīžu un problēmu jautājumos. Šajā dienā vēlos pateikt viņiem paldies par profesionālo darbu, cilvēkmīlestību un sirds siltumu un novēlēt būt patiesi lepniem un vienotiem savā profesijā ne tikai šodien, šajā dienā, bet ik dienas!" sveicot sociālos darbiniekus, uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs. 

Vispasaules sociālā darba dienai veltīts pasākums Latvijā būs piektdien, 23. martā, kad notiks sociālo darbinieku konference "Profesionālo kompetenču pilnveide sociālajā darbā", kas notiks Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Tad notiks arī par tradīciju kļuvušā ikgadējā konkursa "Gada labākais sociālais darbinieks Latvijā" balvas pasniegšanas ceremonija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI