DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: neatdosim mūsu zinātnieku idejas bez maksas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis 14. martā tikās ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektoru Leonīdu Ribicki un attīstības prorektoru Artūru Zepu, lai apspriestu augstākās izglītības aktualitātes inženierzinātņu jomā.

Nozīmīgs sarunas temats bija universitātes zinātniskās darbības rezultātu komercializēšana. Valsts prezidents uzsvēra, ka nepieciešams koncentrēt resursus mūsu zinātnieku pētījumiem, kam ir patentēšanas potenciāls, tādējādi radot atdevi Latvijas tautsaimniecībai. Tehnoloģiju patentēšana nodrošina to, ka neatdodam mūsu zinātnieku idejas bez maksas un aizstāvam valsts saimnieciskās intereses. Valsts prezidents ar RTU rektoru un prorektoru diskutēja arī par to, kā valsts varētu palīdzēt motivēt uzņēmējus investēt zinātnē.

RTU vadības pārstāvji sarunā norādīja uz augstskolu lomu vispārējās vidējās izglītības kvalitātes celšanā un bija vienisprātis ar Valsts prezidentu par to, ka vidusskolēnu zināšanu līmenis dabaszinātņu jomā ir jāuzlabo. Tāpat tikšanās laikā RTU rektors un prorektors iepazīstināja Valsts prezidentu ar universitātes starptautiskās sadarbības rezultātiem un diskutēja par to, kā motivēt jaunos zinātniekus un speciālistus pēc absolvēšanas veidot karjeru Latvijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI