DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par atbalstu Rail Baltica projekta tālākai virzībai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeima ceturtdien, 15.martā, skatīs lēmuma projektu saistībā ar atbalstu Rail Baltica projekta tālākai virzībai. Tajā pausts aicinājums Ministru kabinetam sniegt visu nepieciešamo atbalstu sekmīgai ātrgaitas dzelzceļa projekta īstenošanai un aicinājums Lietuvas un Igaunijas parlamentiem atbalstīt projekta virzību.

Pirmajā lasījumā rītdien plānots skatīt Zvejniecības likuma grozījumus. Tie paredz, ka laivas un kuģus būvēt un remontēt jūras piekrastes tauvas joslā, kā arī zvejnieku un ūdenstūristu apmetnes ierīkot varēs vietās, kur to pieļauj vietējās pašvaldības teritorijas plānojums.

Deputāti otrajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, kas nepieciešami, lai pilnveidotu regulējumu revīzijas pakalpojumu sniegšanas jomā.

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma "Par Kopdzīves likuma pieņemšanu Latvijā" noraidīšanu, kā arī par Saeimas šī gada ziemas sesijas slēgšanu un pavasara sesijas sākšanu.

Saeimā ir iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un rītdien deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū izmaiņas pensiju likumā, kas paredz ieviest pabalstu pārdzīvojušajam laulātajam, un grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā, kas paredz daļu uzkrātā fondēto pensiju kapitāla pievienot pārdzīvojušā laulātā pensijas kapitālam.

Komisijām nodot plānots arī grozījumus svētku, atceres un atzīmējamo dienu likumā. Tajos rosināts 16.martu noteikt par Latviešu nacionālo karavīru atceres dienu.

Tāpat Saeimai būs jālemj par Dabas resursu likuma izmaiņu nodošanu komisijām. Plānots, ka šis nodoklis būs jāmaksā arī konkrētiem atkritumu apsaimniekotājiem.

Savukārt, lai likumā noteiktu atalgojumu tām personām, kuras vēlēšanās pieaicinātas palīdzēt vēlēšanu komisiju darbā, pildot iecirkņu komisiju locekļu funkcijas, komisijām plānots nodot grozījumus Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likumā.

Vēl deputāti lems, vai komisijām nodot likuma grozījumus saistībā ar ierosinājumu ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sagatavošanā ietvert speciālistu sarakstu un norādīt informāciju par personas profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecību reglamentētajās profesijās.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, ņemot vērā nepieciešamību uzlabot publisko iepirkumu norisi aizsardzības un drošības jomā, lūgusi Saeimu 15.marta sēdē pirmajā lasījumā izskatīt Enerģētikas likuma grozījumus.

Savukārt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi rīt pirmajā lasījumā izskatīt grozījumus Oficiālās elektroniskās adreses likumā. Izmaiņas nepieciešamas, lai nodrošinātu kvalitatīvu oficiālās e-adreses projekta ieviešanu.

Saeimas 15.marta sēdes darba kārtībā ir 27 jautājumi.  

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI