DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības nozares vadība un Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris pārrunā sadarbību aizsardzības jomā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 14. līdz 15. martam vizītē Latvijā uzturēsies Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālis Riho Terras, lai tiktos ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu un pārrunātu Latvijas un Igaunijas sadarbību aizsardzības jomā, kā arī starptautiskās un reģionālas drošības aktuālos jautājumus.

Ģenerālleitnants L.Kalniņš uzsver: "Mūsu kaimiņi vienmēr ir bijuši ļoti svarīgi reģiona aizsardzības veidošanā. Latvijai un Igaunijai ir līdzīgs redzējums, kā stiprināt valsts aizsardzību ne tikai no militārā skatu punkta, bet arī no sabiedrības saliedēšanas un brīvprātīgo organizāciju darbības viedokļa. Esmu priecīgs uzņemt Latvijā Igaunijas Aizsardzības spēku komandieri un iepazīstināt ar aizsardzības jomā paveikto".

Vizītes ietvaros ģenerālis R.Terras apmeklēs Ādažu bāzi un tiksies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu.

Līdztekus jau notiekošai Baltijas valstu trīspusējai sadarbībai ikdienā gan gaisa telpas novērošanas sistēmas (BALTNET), gan Baltijas Apvienotā Štāba elementa, gan Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) ietvaros, kur plecu pie pleca dien un mācās Latvijas un Igaunijas karavīri, notiek intensīvāka sadarbība pie iespējamo kopīgo projektu īstenošanas iepirkumu jomā.

Latvija un Igaunija pastāvīgi sadarbojas arī personāla apmācību jomā, tostarp piedaloties kopīgās militārajās mācībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI