DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Komersanti aicināti izmantot ES fondu atbalstu energoefektivitātes uzlabošanai ražošanas ēkās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi otro atlases kārtu Ekonomikas ministrijas sagatavotajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par Kohēzijas fonda (KF) atbalstu energoefektivitātes paaugstināšanai ražošanas objektos. Šajā atlases kārtā pieejamais KF finansējums projektu īstenošanai ir vairāk nekā 15,3 miljoni eiro.

Projektu iesniegumu pieņemšana CFLA notiek no 13. marta līdz 13.  jūnijam. Projektu iesniedzēji var būt komersanti, kuriem viena no darbības nozarēm ir apstrādes rūpniecība.

ES fondu atbalsts paredzēts rūpnieciskās ražošanas ēku energoefektivitāti paaugstinošu pārbūves vai atjaunošanas darbu veikšanai, energoefektivitātes paaugstināšanai esošajās ražošanas tehnoloģiskajās iekārtās, kā arī  esošo ražošanas iekārtu aizstāšanai ar energoefektīvākām. Tāpat paredzēts, ka finansējumu var ieguldīt ēku inženiersistēmu atjaunošanā, pārbūvē vai izveidē, sekundāro energoresursu atgūšanai  no ražošanas tehnoloģiskajiem procesiem un atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanā.

Vienam projektam maksimālais KF atbalsts pieļaujamais attiecināmo izmaksu ir 1 miljons eiro. KF atbalsta intensitāte ir līdz 30 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

Programmas otrajā atlases kārtā  pieejamais KF finansējums projektu īstenošanai ir  15 373 430 eiro.

Par izsludināto projektu atlasi papildu informāciju būs iespējams gūt seminārā, kas notiks 2018. gada 5. aprīlī no plkst. 10.00. Seminārs notiks Ekonomikas ministrijas (Brīvības iela 55, Rīga) 224.telpā. Pieteikšanās semināram klātienē – CFLA mājas lapā, kā arī tiešraide būs pieejama CFLA mājas lapā www.cfla.gov.lv.

Seminārā tiks sniegta informācija par nosacījumiem atbalsta saņemšanai, kā arī par projekta iesnieguma sagatavošanu, iesnieguma veidlapas aizpildīšanu un ES fondu projektu e-vides lietošanu.

Detalizēti projektu īstenošanas nosacījumi pieejami Ministru kabineta 16.01.2018. noteikumos Nr. 38.

KF atbalsts projektu īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 4.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz AER apstrādes rūpniecības nozarē"  ietvaros.

Paziņojums par atklātu projektu iesniegumu atlasi 12.03.2018. publicēts Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Projektu atlases nolikums, projekta iesnieguma veidlapa un palīgmateriāli pieejami CFLA mājaslapas sadaļā "Izsludinātās atlases".

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI