DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs piedalīsies ES Ārlietu padomes, ES Vispārējo lietu padomes un Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmēs Briselē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 26. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē.

Sanāksmē ministri diskutēs par ES attiecībām ar Moldovas Republiku, īpaši uzsverot ES–Moldovas Asociācijas līguma ieviešanu un reformu ieviešanas gaitu. Ārlietu ministri pārrunās situāciju Venecuēlā saistībā ar politisko, ekonomisko un humanitāro krīzi valstī. Tāpat padomē plānota sesija par Tuvo Austrumu miera procesu.

27. februārī Edgars Rinkēvičs piedalīsies ES Vispārējo lietu padomes un Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmēs.

Šī būs pirmā Vispārējo lietu padome Bulgārijas prezidentūrā ES Padomē. Plānots, ka ministri diskutēs par prezidentūras izvirzītajiem prioritārajiem jautājumiem laika posmam līdz 2018. gada 30. jūnijam.

Sanāksmē ministri apspriedīs 22. un 23. marta plānotās Eiropadomes sanāksmes darba kārtības projektu. Plānots, ka sanāksmē Eiropas Komisija informēs dalībvalstis par 2017. gada 20. decembrī pieņemtajiem lēmumiem par Poliju.

Savukārt Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmē ministri uzsāks 22. un 23. marta Eiropadomes sanāksmes 50. panta formātā sagatavošanu, apstiprinot darba kārtību, un uzklausīs ES sarunveža sniegto informāciju par aktuālo sarunās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI