DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Izstādē „Skola 2018” varēs uzzināt par militārās karjeras un bezmaksas izglītības iespējām bruņotajos spēkos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai informētu jauniešus par studiju iespējām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kā arī par profesionālo militāro dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos, arī šogad aizsardzības akadēmija un bruņoto spēku vienības piedalīsies gadskārtējā izglītības izstādē „Skola”.

Akadēmijas pārstāvji izstādes apmeklētājus informēs par izglītības iespējām akadēmijā, studiju programmām un kadetu dzīvi. Būs iespēja tikties ar kadetiem un piedalīties dažādos militarizētos konkursos, kā arī iepazīties ar informatīvajiem materiāliem, ekipējumu un ieročiem.

Vienlaikus aicinājumam studēt Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Rekrutēšanas un atlases centra un vairāku bruņoto spēku vienību pārstāvji interesentus informēs arī par profesionālā dienesta iespējām bruņotajos spēkos, skaidrojot kandidātu atlases procesa pārbaudījumus un nepieciešamos rīcības soļus, kas jāveic, kandidējot dienestam bruņotajos spēkos.

24.starptautiskā izglītības izstāde "Skola 2018" notiks no 23. līdz 25. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Rīgā, Ķīpsalā.  Ar studiju iespējām varēs iepazīties arī Nacionālās aizsardzības akadēmijas Atvērto durvju dienā 3. maijā.

Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kas īsteno akreditēto studiju virzienu "Militārā aizsardzība", lai sagatavotu profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu valsts aizsardzības nozarei. Pēc akadēmijas absolvēšanas virsniekam ir nodrošināta dienesta vieta bruņoto spēku vienībās.

2018./2019. studiju gadā Nacionālajā aizsardzības akadēmijā uzņems 120 kadetus. Kandidātu dokumentu pieņemšana studijām jau ir sākusies, un tā notiks līdz pat 31. jūlijam.

Vidējo izglītību ieguvušajiem akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas studiju programmas militārajā vadībā dienestam Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkos. Šajās studiju programmās konkursa kārtībā uzņem Latvijas Republikas pilsoņus vecumā līdz 30 gadiem.

Savukārt profesionālā augstākās izglītības programma "Komandējošā sastāva virsnieks" piedāvā jauniešiem ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, lai iegūtu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Tajā uzņem vecumā līdz 35 gadiem.

Papildus profesionālajām studiju programmām aizsardzības akadēmija nodrošina Virsnieka speciālista pamatkursu. Tajā uzņem Latvijas Republikas augstāko mācību iestāžu absolventus – ārstus, juristus, teologus, diriģentus, psihologus un IT speciālistus.

Iestājoties Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kadetus sagaida ne vien dinamisks mācību process, bet arī dažādas priekšrocības, kas nav citās mācību iestādēs: studijas ir bez maksas - tās tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem; studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē un kadetiem nodrošina karavīra sociālās garantijas.

Kadetiem maksā karavīra algu (stipendiju), sākot ar 850 eiro pēc nodokļu nomaksas.  Kadetus nodrošina ar bezmaksas izmitināšanu dienesta viesnīcā un iespēju bez maksas izmantot Sporta kluba kompleksu. Akadēmijā ir pieejama bibliotēka ar plašu militārās un vispārizglītojošās literatūras un periodikas klāstu dažādās valodās, dažādas datu bāzes un bezmaksas interneta pieslēgums.

Ar akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām, kā arī kandidātiem izvirzītajām prasībām var iepazīties akadēmijas tīmekļvietnē www.naa.mil.lv, bet ar pieteikšanās kārtību un atlases procesu militārajam dienestam – Nacionālo bruņoto spēku tīmekļvietnes www.mil.lv sadaļā "Rekrutēšana".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI