DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

“Latvijas filmas Latvijas simtgadei” portālā LSM.LV

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai palīdzētu kinoskatītājiem plānot savu laiku un atrast izdevīgāko iespēju noskatīties filmas no programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei”, Nacionālais Kino centrs kopā ar sabiedrisko mediju portālu LSM.LV izveidojis jaunu sadaļu LSM lapā - “Simtgades filmas”. Šajā šķirklī atrodamas gan jaunākās ziņas par 16 filmām, gan arī informācija par pirmizrādēm un seansiem visos Latvijas novados.

Nacionālā Kino centra programma Latvijas filmas Latvijas simtgadei aptver 16 pilnmetrāžas filmas (sešas spēlfilmas, astoņas dokumentālās filmas un divas animācijas), kuras pie skatītājiem nonāk pakāpeniski jau kopš 2017. gada augusta. Pirmizrāžu sērija beigsies 2018. gada novembri, bet filmu ekrāna dzīve turpināsies gan kinoteātros Rīgā un ārpus tās, gan citos izplatīšanas modeļos. Lai neapjuktu plašajā kino piedāvājumā, vietnē www.lsm.lv/simtgades-filmas var noskatīties Simtgades filmu treilerus, izpētīt rakstus par filmu veidošanu un katras filmas demonstrēšanas laikā atrast tuvāko vai izdevīgāko seansu.

Šonedēļ, 22. februārī, gaidāma nākamās, jau ceturtās Simtgades filmas pirmizrāde, no 23. februāra pie skatītājiem nonāks Madaras Dišleres spēlfilma Paradīze ‘89, marta beigās sekos dokumentālā kino klasiķa Ivara Selecka stāsts par pieciem pirmklasniekiem Turpinājums. Aprīlī Simtgades filmu klāstu papildinās Ināras Kolmanes spēlfilma Bille pēc Vizmas Belševicas romāna motīviem un divu režisoru, Kristīnes Briedes un Audra Stoņa, pētījums Laika tilti par Baltijas poētiskā dokumentālā kino personībām. Maijā kinoteātros sāks izrādīt Kristīnes Želves dokumentālo filmu Mērijas ceļojums – par varonīgu un nesavtīgu sievieti, kura 2. pasaules kara laikā izglāba lielu daļu Latvijas mākslas vērtību –, un Raita un Laura Ābeļu populārzinātnisko dokumentālo filmu Baltu ciltis.

Pēc vasaras pauzes Simtgades filmu pirmizrāžu sērija atsāksies augusta beigās.

Svētku programmu Latvijas filmas Latvijas simtgadei pagājušā gada augustā atklāja Vara Braslas filma visai ģimenei Vectēvs, kas bīstamāks par datoru, kas kļuva par 2017. gadā otro visvairāk apmeklēto filmu Latvijas kinoteātros. Turklāt visas trīs 2017. gada rudenī pirmizrādītās Simtgades filmas (arī Ilonas Brūveres Ievainotais jātnieks un Askolda Saulīša Astoņas zvaigznes) iekļuva populārāko Latvijas filmu piecniekā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI