DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

KNAB uzsācis kriminālprocesu pret Latvijas Bankas amatpersonu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 19. februārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) organizētajā preses konferencē KNAB priekšnieks Jēkabs Straume informēja, ka šī gada 15. februārī KNAB ir uzsācis kriminālprocesu par Latvijas Bankas amatpersonas, kas ieņem atbildīgu stāvokli, iespējamām pretlikumīgām darbībām, par kurām paredzēta kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Iespējamais kukuļa apmērs ir ne mazāks kā 100 000 EUR.

Konkrētajā  kriminālprocesā ir iesaistīta arī viena fiziska persona, kurai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB vēlas īpaši uzsvērt, ka uzsāktais kriminālprocess nerada draudus valsts finanšu situācijai un tās stabilitātei. Krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par "ABLV Bank" darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un "Norvik" banku.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā atbalstu sniedza Valsts policija (VP). Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins informēja, ka VP sākusi kriminālprocesu pēc "Norvik bankas" iesnieguma par to, ka augsta amatpersona finanšu sektorā no bankas lielākā akcionāra izspiedusi kukuļus. Kriminālprocess ir Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes lietvedībā.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KNAB turpina pirmstiesas izmeklēšanu, tādēļ, lai netiktu apdraudēta tās gaita un patiesības noskaidrošana, šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

KNAB aicina kredītiestāžu pārstāvjus, uzņēmējus un iedzīvotājus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas vai izspiešanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā Brīvības ielā 104, Rīgā (diennakts bezmaksas uzticības tālrunis: 80002070), knab@knab.gov.lv.  Anonimitāte garantēta.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI