DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre pauž gandarījumu par Latvijas–ASV stratēģisko partnerību un ASV iesaisti Latvijas drošības stiprināšanā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 19. februārī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas locekļiem Elīzi Stefaniku (Ellise Stefanik) un Entoniju Braunu (Anthony Brown).

Tikšanās laikā parlamentārā sekretāre pauda gandarījumu par Latvijas intensīvo politisko dialogu ar ASV administrāciju un Kongresu, kura rezultātā ir sekmēts ASV turpmāks atbalsts Latvijas drošībai un aizsardzībai – nostiprinājusies ASV pastāvīgā rotējošā militārā klātbūtne Latvijā, ASV militārais personāls regulāri piedalās militārās mācībās Baltijas valstīs un ASV Kongress ir palielinājis finansējumu Atturēšanas iniciatīvai Eiropā (European Deterrance Initiatiave). Pateicoties tam, Latvijas sabiedrība jūtas drošāk. Kongresa pārstāvji Elīze Stefanika un Entonijs Brauns apliecināja ASV viennozīmīgu atbalstu Latvijas drošībai un NATO līguma 5. pantam. 

Atbildot uz Kongresa pārstāvju interesi, kā Latvija pretojas hibrīdajiem apdraudējumiem un Krievijas valsts propagandas ietekmei Latvijā, Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka vienīgi ciešā sadarbībā ar ASV, NATO un ES ir iespējams stāties pretim šiem jauniem drošības riskiem. Latvija atzinīgi novērtē ASV sniegto atbalstu projektiem, kuri sekmē žurnālistikas un medijpratības attīstību. Latvijai prioritāri svarīgi ir veicināt sabiedrības spēju kritiskā veidā izvērtēt mediju sniegto informāciju, bet nevis uz propagandu atbildēt ar propagandu.  

Sarunas noslēgumā vaicāta par prioritārajiem jautājumiem Latvijas ārpolitikā 2018. gadā, parlamentārā sekretāre nosauca Latvijas drošības stiprināšanu, ārējo ekonomisko un tirdzniecības sakaru veicināšanu, ES attīstības procesus, kā arī Latvijas un ASV divpusējo attiecību padziļināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI