DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU Botāniskā dārza Palmu mājā muzicēs čellists Nils Goiževskis

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Svētdien, 25. februārī, plkst. 15.00 Latvijas Universitātes Botāniskā dārza eksotiskajā Palmu mājā ieskanēsies čella samtainās skaņas - muzicēs čellists Nils Goiževskis.

Februāra pēdējā nedēļas nogalē Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā turpinās ziemas eksotikas koncerti, kas katru mēnesi piedāvā apmeklētājiem baudīt nebijušu muzikālo piedzīvojumu neparastā koncertvidē – zaļā oāzē, kas īpaši koši izceļas, kad dabu rotā baltā sniega sega.

Čellists Nils Goiževkis ar čella spēli nodarbojas kopš septiņu gadu vecuma, kad iestājās Jurjāna mūzikas skolā. Kopš tā laika abi ir nešķirami. Mūziķa profesionālā pieredze ir saistīta ar operu, Liepājas simfonisko orķestri un koncertēšanu dievnamos.  Čellists atzīst, ka vislabprātāk spēlē klasiku, īpaši Johana Sebastiana Baha mūziku, kas, viņaprāt, ļoti piemērota atskaņošanai radošā un atraisošā vidē starp augiem, daba, mežā un pavisam drīz Latvijas Universitātes Botāniskā dārza  Palmu māja.

Ieeja koncertā, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ar biļešu cenām var iepazīties https://www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Ikmēneša svētdienas koncertus Palmu mājā organizē Labas dzīves skola DARA. Atbalsta Luxexpress, Nice Place Telpa, garšvielu veikals Avokado, franču maiznīca Cadett de Gascogne, Copy Expert, radio NABA

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI