DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimu ceturtdien uzrunās Apvienotās Karalistes parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētājs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas 15.februāra kārtējā sēde sāksies ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Džona Berkova (John Bercow) uzrunu. Augstais viesis šajās dienās Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Sēdes turpinājumā deputāti trešajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz Latvijas un Krievijas valsts robežas joslas ierīkošanas vajadzībām atsavināt nekustamo īpašumu Kārsavas novada Malnavas pagastā.

Rīt otrajā lasījumā plānots lemt par Tiesu izpildītāju likuma grozījumiem, kas tostarp paredz liegumu kļūt par tiesu izpildītāju personai, kas ir uzturlīdzekļu maksāšanas parādnieks.

Pirmajā lasījumā deputāti skatīs likumprojektu, kas paredz regulējumu efektīvākai sadarbībai starp Latviju, Igauniju un Lietuvu katastrofu novēršanas, gatavības un reaģēšanas jomā ar mērķi aizsargāt cilvēkus, vidi un īpašumu. Trīspusējs līgums atvieglos un paātrinās glābšanas vienību un individuālo speciālistu pārvietošanos, kā arī nepieciešamā aprīkojuma piegādi uz tās valsts teritoriju, kurā nelaime izcēlusies.

Tāpat pirmajā lasījumā rītdien Saeimā jāskata likuma izmaiņas, lai varētu pilnveidot profesionālās kvalifikācijas atzīšanas tiesisko regulējumu.

Pirmajā lasījumā deputāti lems arī par Aizturēto personu turēšanas kārtības likuma grozījumiem, kas nepieciešami, lai ieviestu Eiropas Savienības direktīvu par procesuālajām garantijām bērniem, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie kriminālprocesā.

Saeimai būs jālemj par grozījumu Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā nodošanu izskatīšanai komisijās. Izmaiņas paredz precizēt to personu loku, kuri ir tiesīgi saņemt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā.

Saeimas Juridiskā komisija lūgusi Saeimu rītdienas darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā iekļaut grozījumus Tiesnešu disciplinārās atbildības likumā un likumā "Par tiesu varu", kas paredz iespēju tiesnesi disciplinārlietas ietvaros nosūtīt uz profesionālās darbības ārpuskārtas novērtēšanu, ja radušās šaubas par tiesneša profesionalitāti.

Saeimas 15.februāra sēdes darba kārtībā ir 15 jautājumi.  

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI