DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents: ir svarīgas Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas kopienas cilvēku tiesības

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 14. februārī, Rīgā tikās ar Lielbritānijas parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Berkovu.

Tikšanās laikā M. Kučinskis uzsvēra, ka arī pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb Brexit svarīgi uzturēt tikpat ciešas attiecības, īpaši, politiķu starpā, kā tas ir bijis līdz šim – Lielbritānija ir svarīgs Latvijas partneris ar nozīmīgu lomu mūsu valsts vēsturē kopš mūsu valsts dibināšanas.

"Cerams, ka racionālie apsvērumi un prāti Lielbritānijas iekšējā Brexit debatē uzvarēs. Žēl zaudēt līdzīgi domājošu valsti ES, taču respektējam lēmumu," sacīja Ministru prezidents.

Latvija uzskata, ka vērtīgs ir arī dialogs daudzpusējā - Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Apvienotās Karalistes formātā.

Apvienotajā Karalistē dzīvo ap 100 000 Latvijas valstspiederīgo, kas ir lielākā ārpus Latvijas dzīvojošo tautiešu kopiena. Šī kopiena dod būtisku pienesumu gan Apvienotās Karalistes, gan Latvijas ekonomikai, starpkultūru sakariem, kontaktiem starp cilvēkiem. Ministru prezidents akcentēja, ka Latvijai ir svarīgas šo Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas kopienas cilvēku tiesības.

Tāpat Lielbritānija ir nozīmīgs Latvijas tirdzniecības partneris, ko apliecina stabili tirdzniecības kopapjoma rādītāji.  Neskatoties uz Brexit procesu, pēc pagājušā gada 9 mēnešu datiem preču tirdzniecības apgrozījums palielinājies  par 21%. Latvijā ir arī nozīmīgas Lielbritānijas investīcijas – ir veiksmīga Latvijas un Lielbritānijas uzņēmumu kopuzņēmumu sadarbība, tomēr investīciju piesaistes jomā noteikti ir iespējas paplašināt sadarbību.

"Ņemot vērā Latvijas tehnoloģiju nozares priekšrocības un valdības izstrādāto Datos balstītas nācijas konceptu, vēlamies īpaši veicināt sadarbību viedās specializācijas jomās: bioekonomikā; biomedicīnā; viedās tehnoloģijās; viedā enerģijā un IKT," tā M. Kučinskis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI