DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Siguldā radīti visi priekšnosacījumi nākamo olimpiešu paaudzes veidošanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirms četriem gadiem pēc pašvaldības iniciatīvas Siguldas pilsētas vidusskolā tika uzsākta unikāla programma – izveidota pirmā sporta klase, kurā papildus vispārējai izglītībai skolēniem mācību stundu ietvaros tiek nodrošinātas daudzveidīgas sportiskās aktivitātes, kā arī interešu izglītības un ārpusstundu aktivitātes. Šajā mācību gadā sporta klases programmu apgūst jau vairāk nekā 100 skolēnu no 1. līdz 4.klasei. Viens no sporta klases idejas iniciatoriem, skeletona treneris un bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” direktors Dainis Dukurs uzskata, ka sporta klase ir viena no iespējām, kā Siguldas novadā mērķtiecīgi veidot nākamos olimpiešus.

Sporta klases skolēniem katra diena sākas ar sporta stundu, savukārt pēc mācību stundām, atbilstoši sezonai, bērni trīs reizes nedēļā apmeklē vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbības – vieglatlētiku, slēpošanu, peldēšanu vai citas. Interešu izglītības nodarbību vadīšanai tiek pieaicināti profesionāli sportisti, vasaras brīvlaikā sporta klases audzēkņi piedalās sporta nometnēs, bet sporta veidus skolēni iepazīst  apmeklējot dažādas sacensības.

"Sporta klase nodrošina skolēniem iespēju apgūt ne tikai zināšanu, prasmju un attieksmju kopumu, kas nepieciešams personības izaugsmei, bet arī veido vispusīgi attīstītu, fiziski spēcīgu un veselīgu jauno novada iedzīvotāju paaudzi. Ņemot vērā Siguldā pieejamo sporta infrastruktūru – bobsleja un kamaniņu trasi, mūsdienīgo sporta centru, kā arī sporta tradīcijas, šeit ir radīti visi priekšnosacījumi jaunai profesionālo sportistu paaudzei, kas nākotnē varētu papildināt Latvijas olimpisko medaļu skaitu," pauž Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, norādot, ka arī vecāku interese par iespēju bērniem apmeklēt Siguldas pilsētas vidusskolas sporta klasi ar katru gadu pieaug.

Lai izvērtētu sporta klases ieguvumus, regulāri tiek vērtēti skolēnu sasniegumi, mācību rezultāti un veselības stāvoklis, kas apliecina, ka sporta klašu audzēkņi līdztekus sportiskajiem sasniegumiem, uzrāda labas un teicamas sekmes mācībās, retāk slimo, ir daudz disciplinētāki un organizētāki.

Ikdienas sporta nodarbības rosina skolēnus būt aktīviem – vairāk nekā 80% no sporta klases audzēkņiem, papildus ikdienas sporta aktivitātēm, ir jau izvēlējušies kādu no sporta veidiem attīstīt profesionālā ievirzē, uzsākot mācības Siguldas Sporta skolā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI