DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents un uzņēmuma Samsung vadība vienojas par pētniecības un attīstības centra izveidošanu Rīgā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un uzņēmuma Samsung vadības tikšanās laikā Seulā puses vienojās par Samsung pētniecības un attīstības centra pakāpenisku izveidošanu Rīgā. Tikšanās norisinājās trešdien, 2018. gada 14. februārī, Valsts prezidenta oficiālās vizītes Korejas Republikā (Dienvidkorejā) laikā.

Valsts prezidents, tikšanās laikā atzinīgi novērtēja līdzšinējo Samsung darbību Latvijā, attīstot Latvijas jauniešu digitālās prasmes.

"Latvijas valdība, IKT nozare un zinātnieki ir vienojušies un kopīgi strādā, lai panāktu izrāvienu Latvijas ekonomikā, digitalizācijas ceļā nodrošinot plašu valsts rīcībā esošo datu pieejamību un sekmējot to izmantošanu komerciālos nolūkos. Panāktā vienošanās ar Samsung par pētniecības un attīstības centra izveidošanu Rīgā gan veicinās Latvijas un Dienvidkorejas sadarbību IKT jomā, gan arī sniegs atbalstu Latvijas virzībai uz šo izvirzīto mērķi," atzina Raimonds Vējonis.

Tikšanās piedalījās Samsung Globālo attiecību prezidents Kims Vonkjons un vecākais viceprezidents Kims Vodžuns, kā arī Samsung Electronics pārstāvniecības Baltijas valstīs prezidents Bjunhi Čoiss.

Samsung Latvijā darbojas kopš 1999. gada un ir lielākais Dienvidkorejas investors Latvijā.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizīte Korejas Republikā (Dienvidkorejā) ir pirmā Latvijas augstākās amatpersonas vizīte šajā valstī. Valsts prezidentu vizītē Dienvidkorejā pavada Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kā arī uzņēmēju delegācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI