13. februārī, 2018
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicina pieteikties uz padomes locekļu un padomes priekšsēdetāju amatiem

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina pieteikties uz padomes locekļu un padomes priekšsēdētāja (prezidenta) amatiem nākamo trīs gadu laika posmam, par kuriem biedri balsos 20.martā plānotajā kopsapulcē.

Aicinām visus LTRK biedrus, tostarp Kompetenču padomju kandidātus pieteikties uz padomes locekļu un/vai padomes priekšsēdētāja amatu, iesūtot savu CV un pieteikuma anketu līdz 1.martam. "Tieši biedru kompetence un pieredze ir tas, kāpēc LTRK var pieņemt augstvērtīgus un izsvērtus lēmumus, tādējādi attīstot visu biznesa vidi Latvijā, kā arī veicināt tautsaimniecības izaugsmi un citus procesus, lai ikviens mūsu valstī dzīvotu labāk," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. Līdztekus prezidentam, kopsapulcē tiks ievēlēta arī jaunā padome.

Saskaņā ar LTRK statūtiem padome pilda LTRK valdes darbības pārraudzības funkcijas, nosaka attīstības stratēģiju un vispārējo biedrības viedokli politikas plānošanas jautājumos, kā arī apstiprina organizācijas budžetu un pārrauga saimniecisko darbību. LTRK padomes sēdes notiek reizi mēnesī, pēc iepriekš sagatavotas darba kārtības.

Savukārt LTRK padomes priekšsēdētājs vada Padomes sēdes, atbilstoši pieņemtajiem lēmumiem organizē un nodrošina biedrības darbu, lai izstrādātu attīstības stratēģiju un galvenos darbības virzienus. Padomes priekšsēdētājs pārstāv LTRK arī Latvijas valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēs, citās institūcijās, kā arī starptautisko forumos, ārvalstu, starpvalstu un starptautiskajās ekonomikas un citās organizācijās. Pašreiz publiski par kandidēšanu uz LTRK padomes priekšsēdētāja amatu paziņojis esošais prezidents Aigars Rotosvkis un bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs.

LTRK biedru sapulce, kurā notiks arī padomes locekļu un padomes priekšsēdētāja vēlēšanas notiks 20.martā Rīgas Latviešu biedrības namā. Reģistrēties biedru sapulcei iespējams šeit: http://ej.uz/LTRK_200318.