DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece atvadu vizītē uzņem Uzbekistānas vēstnieku Afzalu Artikovu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 13.februārī, tikās ar Uzbekistānas vēstnieku Afzalu Artikovu (Afzal Artikov), kurš bija ieradies atvadu vizītē saistībā ar savas kadences noslēgumu Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par valstu divpusējo attiecību dinamiku un pieaugošo ekonomisko sadarbību. Priecājamies arī par ievērojamo Uzbekistānas studentu skaitu Latvijas augstskolās, teica I.Mūrniece un uzsvēra nepieciešamību pilnveidot līgumtiesisko bāzi izglītības jomā 

I.Mūrniece atzīmēja, ka parlamentārais dialogs palīdz sekmēt sadarbību tautsaimniecībā. Saeimas priekšsēdētāja atsaucās uz Uzbekistānas parlamenta Senāta priekšsēdētāja Nigmatillas Juldaševa (Nigmatilla Yuldashev) veiksmīgo vizīti Latvijā aizvadītā gada maijā, uzsverot, ka šobrīd gatavojas savai atbildes vizītei Uzbekistānā aprīlī.

Kā būtisku ieguldījumu biznesa saišu un tūrisma stiprināšanā, kā arī cilvēku kontaktu veicināšanā I.Mūrniece izcēla tiešos avioreisus starp Rīgu un Uzbekistānas galvaspilsētu Taškentu.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja Uzbekistānā aizsākto reformu procesu, lai sekmētu valsts modernizāciju. Latvija turpinās atbalstīt šīs reformas. Uzbekistāna ir Latvijas prioritārā partnervalsts arī attīstības sadarbībā, un esam gandarīti, ka Uzbekistānā to novērtē.

Latvija ir arī aktīva Uzbekistānas un Eiropas Savienības (ES) sadarbības virzītāja, un mūsu prioritāte ES turpinās būt attiecības ar Centrālāzijas reģionu, uzsvēra I.Mūrniece.

Vēstnieks pateicās par labo sadarbību ar Latvijas valsts institūcijām, ar Saeimu, tās priekšsēdētāju un deputātiem.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157691647268331

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI