DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bergmanis piedalīsies NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 14. līdz 15. februārim aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies NATO ministru sanāksmē Briselē, kur ministri diskutēs par tālākajiem soļiem NATO atturēšanas un aizsardzības stiprināšanā.

Sanāksmes dienaskārtībā būs arī NATO komandstruktūras modernizācija, aizsardzības izdevumu sloga sadalījums starp dalībvalstīm, kā arī NATO un Eiropas Savienības sadarbība.

R.Bergmanim Briselē paredzētas vairākas tikšanās ar NATO dalībvalstu aizsardzības ministriem, tostarp tikšanās ar Igaunijas aizsardzības ministru Jiri Luiku (Jüri Luik) un Lietuvas aizsardzības ministru Raimundu Karobli (Raimundas Karoblis), lai pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes.

Sanāksmes laikā R.Bergmanis arī piedalīsies Kanādas aizsardzības ministra Hardžita Sadžāna (Harjit S. Sajjan) organizētajā sanāksmē NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas dalībvalstīm, kur kopā ar Kanādu un Latviju piedalīsies Albānija, Itālija, Spānija, Slovēnija, Polija, Čehija un Slovākija, lai pārrunātu daudznacionālās bataljona līmeņa kaujas grupas klātbūtni Latvijā un kaujas spēju stiprināšanu.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā. Šogad NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu papildinās arī Čehija un Slovākija.

NATO aizsardzības ministru sanāksmi Briselē vadīs NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI