DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija nodod pieredzi Uzbekistānai valsts civildienesta reformu un caurskatāmības jautājumos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
22. janvārī Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Igors Apokins piedalījās Rīgas Juridiskās augstskolas īstenotā projekta “Apmācību programma: Latvijas pieredze Centrālāzijai caurskatāmības un pretkorupcijas jomā” atklāšanā un tikās ar Uzbekistānas valsts pārvaldes pārstāvjiem, kuri ieradušies Rīgā, lai projekta ietvaros iepazītos ar Latvijas pieredzi civildienesta reformu īstenošanā un caurskatāmības nodrošināšanā. Projektu finansē ASV valdība un atbalsta Ārlietu ministrija.

Projekta atklāšanas pasākumā I. Apokins norādīja, ka Uzbekistāna ir viena no Latvijas prioritārajām valstīm attīstības sadarbības politikā. Ņemot vērā Uzbekistānā uzsāktās vērienīgās valsts pārvaldes reformas, vēstnieks apliecināja, ka Latvija ir gatava turpināt sniegt atbalstu un dalīties ar savu uzkrāto pieredzi. Vēstnieks uzsvēra, ka caurspīdīga un efektīva valsts pārvalde ir pamats ilgtspējīgai valsts attīstībai un labklājīgas sabiedrības veidošanai un pauda cerību, ka Rīgā gūtās mācības ļaus dalībniekiem sniegt ieguldījumu savu pārstāvēto institūciju un Uzbekistānas attīstībā.

Vēstnieks arī pateicās ASV valdībai par atbalstu projektam un Rīgas Juridiskajai augstskolai par tās ieguldījumu Latvijas ekspertīzes un pieredzes nodošanā Uzbekistānai un citām partnervalstīm.

No 22. līdz 26. janvārim Uzbekistānas valsts pārvaldes pārstāvju delegācija apgūs Latvijas pieredzi valsts civildienesta reforma, tieslietu reformas un citos ar valsts pārvaldes caurskatāmības un cīņu pret korupciju saistītos jautājumos. Apmācību laikā paredzēti semināri, kā arī vizītes uz Latvijas valsts pārvaldes institūcijām. Uzbekistānas delegācija ir pirmā Centrālāzijas valstu delegācijām, kas ieradusies Rīgā, lai reģionālā projekta ietvaros piedalītos īpaši tās vajadzībām pielāgotās apmācībās. Projekts tiek īstenots 2018.gada pirmajā pusē un tā laikā Rīgā ieradīsies arī delegācijas no Tadžikistānas, Kirgizstānas un Kazahstānas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI