DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicinām skolēnus līdz 6.februārim pieteikties “ēnot” parlamenta deputātus un darbiniekus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ja vēlies ielūkoties Saeimas darba ikdienā un izzināt deputātu un parlamenta darbinieku darba aizkulises, nenokavē iespēju un līdz 6.februārim piesakies Ēnu dienai Saeimā! Pieteikties aicināti skolēni, kuri vēlas iepazīt parlamenta ikdienu un būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā. Šogad Ēnu diena norisināsies 14.februārī.

"Latvijas simtgades gadā vairāk nekā citkārt domājam par savu valsti un tās nākotni. Bet Latvijas nākotne ir atkarīga tieši no jums – no jūsu zināšanām, uzdrīkstēšanās un vēlmes sasniegt savus mērķus. Tādēļ esiet aktīvi un iesaistieties! Aicinu jūs piedalīties Ēnu dienā Latvijas Republikas Saeimā! Parlamentā tā notiks jau 10.gadu pēc kārtas, un šajā laikā šo iespēju ir izmantojuši vairāk nekā 2000 skolēnu. Ēnu dienā Saeimā varēsit iepazīties ar mūsu valsts parlamenta ikdienas darbu, labāk izprast likumdošanas procesu, sekot deputātu darbadienai," uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Lai pieteiktos "ēnot" kādu no parlamenta deputātiem vai darbiniekiem, jāiesniedz motivācijas vēstule un Saeimas mājaslapā publicētā pieteikuma anketa. Tās līdz 6.februārim jānosūta uz e-pastu pasakumi@saeima.lv.

Ēnu dienā skolēni aicināti sekot Saeimas priekšsēdētājas, Saeimas Prezidija locekļu un deputātu darbam.

Skolēniem piedāvāta iespēja iepazīt Saeimas darbu, "ēnojot" arī parlamenta juristus, tulkus, protokola un sabiedrisko attiecību speciālistus, komisiju konsultantus, kā arī citus darbiniekus.

Ēnu dienā paredzēta tradicionālā Saeimas priekšsēdētājas uzruna Sēžu zālē, kā arī Ēnu dienas dalībnieku kopīgā fotografēšanās. Tāpat Ēnu dienas dalībnieki varēs apmeklēt komisiju sēdes, kā arī citus parlamenta plānotos pasākumus. Šajā dienā skolēni varēs vairāk uzzināt par parlamenta organizēto projektu – "Jauniešu Saeima".

Informāciju par apstiprinātajiem Ēnu dienas dalībniekiem ar ziņām par to, kuru deputātu vai darbinieku varēs "ēnot", publicēs pēc 6.februāra Saeimas mājaslapā Ēnu dienas sadaļā.

Ēnu diena ir pasaulē zināma un atzīta organizācijas Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI