DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Akreditācijas vizītē ierodas Ekvadoras vēstnieks Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
22. janvārī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar nākamo Ekvadoras nerezidējošo vēstnieku Latvijā Lautaro Poso Malo (Lautaro Pozo Malo), kurš ieradies Rīgā divu dienu akreditācijas vizītē. Tikšanās laikā tika pārrunāti abu valstu divpusējie jautājumi, sadarbības iespējas reģionālā un daudzpusējā formātā, kā arī iespējas plānot divpusējo politisko konsultāciju organizēšanu abām valstīm pieņemamā laikā.

Vēstnieks iepazīstināja ar iecerēm veicināt Latvijas un Ekvadoras divpusējās attiecības, piemēram, sniedzot atbalstu aktīvākai sadarbībai tirdzniecībā, uzņēmējdarbībā un tūrismā, attīstot akadēmiskos kontaktus izglītības un zinātnes jomā.  Valsts sekretārs atbildot norādīja uz potenciālām sadarbības iespējām informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā, mežsaimniecībā.

Sarunā atzinīgi tika novērtēta Ekvadoras pievienošanās ES-Kolumbijas un Peru tirdzniecības nolīgumam, kas provizoriski tiek piemērots kopš 2017.gada 1.janvāra. Nolīgums līdzās regulārākam savstarpējam dialogam veicinājis ekonomisko attiecību paplašināšanos starp ES un Andu kopienas valstīm.

Tāpat puses uzsvēra padziļināta ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu kopienas (CELAC) dialoga un sadarbības nozīmi, īpaši risinot tādus globālas nozīmes jautājumus kā drošība, likumu vara, ilgtspējīga attīstība, sadarbība pasaules narkotiku problēmas apkarošanā u.c.

23. janvārī Ekvadoras vēstnieks pasniegs akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Raimondam Vējonim un tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi, kā arī vēstniekam paredzētas darba tikšanās Ārlietu ministrijā.

Uzziņai

Latvijas Republikas neatkarību Ekvadora atzina 1991. gada 2. septembrī. Kopīgais paziņojums par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp Latvijas Republiku un Ekvadoras Republiku tika parakstīts Ņujorkā 1992. gada 21. oktobrī.

Ekvadoras vēstnieks Lautaro Poso Malo rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI