DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FM Krāpšanas apkarošanas koordinācijas dienests palīdz veidot dialogu starp tiesībsargājošajām iestādēm Latvijā un Beļģijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 22. janvārī sākas Finanšu ministrijas (FM) Krāpšanas apkarošanas koordinācijas dienesta (AFCOS) organizēta nedēļu gara tiesībsargājošo iestāžu un AFCOS padomē iesaistīto institūciju vizīte Beļģijā. Viesošanās mērķis ir stiprināt dialogu starp Latvijas iestādēm, kas cīnās ar krāpšanu un korupciju, un Eiropas Biroju krāpšanas apkarošanai (OLAF), kā arī spēcināt pārrobežu sadarbību ar Beļģijas iestāžu kolēģiem, nodrošinot vienotu ES finanšu interešu aizsardzību.

Pasākumā piedalīsies 11 iestāžu vadītāji un eksperti no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts policijas, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes un Nodokļu un muitas policijas pārvaldes, Konkurences padomes, Latvijas Republikas Prokuratūras, Tieslietu ministrijas un AFCOS.

"Esam sagatavojuši piesātinātu darbu kārtību visas nedēļas garumā. Sāksim ar divu dienu diskusijām OLAF. Tajās plānojam ar izmeklētājiem pārrunāt savstarpējas sadarbības iespējas un to, kā varam viens otru atbalstīt izmeklēšanas un informācijas apmaiņas procesos," skaidro AFCOS vadītāja Latvijā Nata Lasmane, kura ir arī Hercule III projekta vadītāja.

N.Lasmane arī stāsta, ka delegācijas pārstāvji varēs gūt pieredzi, viesojoties Beļģijas robežpunktā – Antverpenes pilsētas ostā. "Ceram, ka kolēģiem būs profesionāli noderīgi un interesanti viesoties vienā no lielākajām, tā saucamajām, mezgla ostām Eiropā, kurā no visas pasaules ierodas lielie okeāna konteineru pārvadātāji. Tur krava tiek pārkrauta un izvadāta pa Eiropas valstīm, tai skaitā, piegādāta Latvijā, kas, savukārt, skaitās gala saņēmēja osta," viņa papildina.

Ar Beļģijas AFCOS sniegto atbalstu norisināsies tikšanās ar Beļģijas Policijas pārstāvjiem, kuri specializējas ekonomisko noziegumu izmeklēšanā, ar Finanšu datu analīzes un izvērtēšanas vienību, kas cīnās ar naudas atmazgāšanu un finanšu karuseļiem, Tiesu policiju, Prokuratūru un vietējo AFCOS.

Delegācijas brauciens tiek īstenots ar Eiropas Komisijas finanšu atbalstu Hercule III programmas projekta ietvaros. FM kā AFCOS īsteno krāpšanas apkarošanas koordinācijas dienesta funkcijas Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI