DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris piedalās NATO Militārās komitejas sanāksmē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 15. līdz 17. janvārim Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalīsies NATO Militārās komitejas sanāksmē Briselē, Beļģijā.

NATO Militārās komitejas sanāksmē bruņoto spēku komandieri pārrunās starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus, tostarp drošības situāciju NATO dienvidu reģionos un alianses ieguldījumu tās stabilizēšanā.

Bruņoto spēku komandieri apspriedīs NATO vadīto starptautisko operāciju aktuālos jautājumus, tostarp apmācību misijas "Resolute Support" norisi un alianses lomu pret teroristisko organizāciju "Daesh" vērstajā starptautiskās koalīcijas Apvienoto spēku militārajā operācijā "Inherent Resolve" Irākā.

Militārās komitejas sanāksmes laikā bruņoto spēku komandieri pārrunās ar jūlijā gaidāmo NATO samitu saistītus jautājumus, kā arī apspriedīs iespējamās izmaiņas NATO komandstruktūrā.

Tāpat bruņoto spēku komandieri pārrunās partnervalstu Ukrainas un Gruzijas aktuālos drošības jautājumus, aizsardzības jomas reformas un to turpmāko virzību.

Militārā komiteja ir augstākā NATO militārā institūcija. Komiteja bruņoto spēku komandieru līmenī tiekas trīs reizes gadā, tādējādi nodrošinot Ziemeļatlantijas Padomei informatīvo atbalstu svarīgos militāros un drošības jautājumos, lai alianse varētu efektīvi reaģēt uz globālajiem drošības izaicinājumiem. Divas Militārās komitejas sanāksmes notiek NATO štābā Briselē, savukārt vienu sanāksmi pēc rotācijas principa organizē kāda no NATO dalībvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI