DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicina turpināt ieviest e-veselību; trūkumus jānovērš nekavējoties

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas lielākā uzņēmēju organizācija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina Veselības ministriju operatīvi apkopot ārstu konstatētās nepilnības e-veselības ieviešanā, lai veiktu uzlabojumus un labotu kļūdas tā, lai sistēma varētu turpināt darboties.

Uzņēmēji uzskata, ka jādara viss, lai e-veselība strādātu, jo tādējādi iespējams daudz veiksmīgāk izsekot naudas plūsmai sākot ar ģimenes ārstiem līdz pat farmācijas uzņēmumiem, pacientiem un veselības aprūpes iestādēm. Pašreiz trūkst informācijas par to, cik un kāpēc līdzekļi patiesībā nepieciešami veselības nozarei, tādēļ tieši interneta risinājumi varētu būt tie, kas sistēmu padara caurspīdīgāku.

"Ņemot vērā to, ka šajā gadā veselības budžets būtiski pieaudzis, kā arī steidzami nepieciešams risināt gan rindu jautājumu, gan arī mediķu algu problēmas, uzņēmēji uzskata, ka vispirms jādara viss, lai ikviens eiro būtu izsekojams, kā arī līdzekļi tiktu tērēta atbildīgi. Tieši e-veselībā saskatām iespējas daudz labāk saprast, kur paliek nodokļu maksātāju nauda un kāpēc nepieciešams arvien lielāks budžets šai valsts funkcijai," saka LTRK prezidents Aigars Rostovskis.

Tāpat LTRK ir pārliecināta, ka turpinot ieviest e-veselību un novēršot trūkumus, tiks paaugstināta veselības aprūpe un veselības aprūpes iestāžu darba efektivitāte, nodrošinot ārstiem ātru pieeju pie nepieciešamajiem pacienta veselības datiem. Pats svarīgākais e-veselības ieviešanas faktors LTRK uzskatā ir paaugstinātā iedzīvotāju veselības datu ticamība un drošība. Bez šādas caurspīdīgas un kontrolējamas sistēmas, nav iespējams veikt nekāda veida kvalitatīvu datu analīzi par ģimenes ārstu noslodzi, darbnespējas lapu izsniegšanu, to pamatotību, un no šo faktoru izrietošā lielāka finansējuma piešķiršanu nozarei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI