DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Rīgā norisinājās Latvijas un Baltkrievijas konsultācijas drošības politikas jautājumos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
12. janvārī Rīgā notika Latvijas un Baltkrievijas Ārlietu ministriju konsultācijas par aktuāliem drošības politikas jautājumiem. No Latvijas puses tās vadīja vēstniece–Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkcijas vadītāja Ingrīda Levrence, no Baltkrievijas puses – Ārlietu ministrijas Starptautiskās drošības un bruņojuma kontroles departamenta direktors Nikolajs Ovsijanko (Nikolai Ovsyanko).

Konsultāciju laikā puses pārrunāja pašreizējo drošības situāciju reģionā, savstarpējās uzticības veicinošu pasākumu un caurskatāmības īstenošanas iespējas, NATO un Baltkrievijas sadarbību, Eiropas Savienības un Baltkrievijas sadarbību, kā arī sadarbību ANO un EDSO ietvaros. I. Levrence uzsvēra, ka ir svarīgi turpināt aizsākto dialogu drošības politikas jautājumos, atzīmējot neseno Latvijas aizsardzības ministra vizīti Baltkrievijā un parakstīto divpusējās sadarbības plānu 2018. gadam starp Latvijas Aizsardzības ministriju un Baltkrievijas Aizsardzības ministriju. Puses vienojās turpināt viedokļu apmaiņu arī nākotnē.

Iepriekšējās Latvijas un Baltkrievijas konsultācijas par aktuāliem drošības politikas jautājumiem notika 2015. gada decembrī Rīgā un 2016. gadā decembrī Minskā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI