DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece aicina Ķīnas reģionu pārstāvjus un uzņēmējus sadarboties ar Latviju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Mūsu tikšanās no jauna apliecina, ka Ķīna ir atvērta sadarbībai ekonomikas, inovāciju, transporta, izglītības un kultūras jomās. Latvija tam ir gatava,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu spīkeriem Pekinā un Čendu tiekoties ar Ķīnas reģionu pārstāvjiem un uzņēmējiem.

I.Mūrniece uzsvēra Ķīnas milzīgo ekonomisko potenciālu, norādot, ka Latvijas prioritāte sadarbībā ar Ķīnu ir transports un loģistika. Latvija ir īpaši ieinteresēta un atbalsta Ķīnas Joslas un ceļa iniciatīvu, teica Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka Ķīnas reģionu un uzņēmēju iesaiste ir būtiska Joslas un ceļa iniciatīvas īstenošanā.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja Ķīnas partnerus aktīvāk sadarboties ar Latvijas augstākajām mācību iestādēm ne tikai studentu un mācībspēku apmaiņā, bet arī nākotnes tehnoloģiju izpētē.

I.Mūrniece uzsvēra, ka jebkuras sadarbības pamatā ir kontakti starp cilvēkiem. Tikai iepazīstot vienam otru, mums kopīgi izdosies veicināt sadarbību arī citās jomās. Tādēļ Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par pieaugošo Ķīnas tūristu skaitu Latvijā un aicināja Ķīnas partnerus atvērt tiešos avioreisus uz Rīgu.

NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji Pekinā tikās ar Ķīnas jaunajiem uzņēmējiem un pārrunāja sadarbību inovāciju jomā.

NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji vizītē Ķīnā apmeklēja arī Sičuaņas provinces galvaspilsētu Čendu. Spīkeri tikās ar Sičuaņas provinces vadību, kā arī provinces Tautas kongresa partijas sekretāru Vanu Dunminu (Wang Dongming).

Viesojoties Čendu, NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji tikās ar piecu Ķīnas provinču - Sičuaņas, Čuncjinas, Guidžou, Tibetas autonomā reģiona un Šaaņsji - Tautas kongresu līderiem.

NB8 valstu spīkeri Sičuaņas provincē apmeklēja Čendu Ekonomikas un tehnoloģiju zonu, "Volvo" automobiļu ražotni Čendu un "Nokia" pētniecības centru.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692043880775
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI