DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis ar Jēkabpils domniekiem un uzņēmējiem diskutē par valstij un pašvaldībai būtiskiem jautājumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 12. janvārī, uzturējās reģionālajā vizītē Jēkabpilī.

Vizītes ietvaros M. Kučinskis tikās ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini, kā arī domes deputātiem un pašvaldībā strādājošajiem uzņēmējiem. 

Šajā tikšanās reizē viņš klātesošajiem skaidroja valstī realizētos reformu procesus izglītības sistēmā, kā arī veselības aprūpē. Runājot par veselības aprūpes sistēmu, Ministru prezidents uzsvēra e-veselības ieviešanas nepieciešamību. Viņš akcentēja, ka valdība negrasās atteikties no e-veselības ieviešanas un tiks izdarīts viss, lai šī sistēma pienācīgi strādātu. Tāpat klātesošie tika informēti par veselības apdrošināšanas principa ieviešanu valstī. Savukārt attiecībā uz izglītības sistēmu tika uzsvērta nepieciešamība sakārtot skolu tīklu, tādējādi īstenojot jau uzsāktās reformas izglītības sistēmā.

Uzmanība tika pievērsta jautājumiem, kas skar tautsaimniecības attīstību, tostarp nodarbinātību un darbaspēka piesaisti.

"Mums ir jāstrādā ar uzņēmējiem un jāņem vērā viņu nepieciešamības. Vienlaikus jāuzsver, ka runāt par darbaspēka tirgus atvēršanu Latvijā šobrīd vēl ir pāragri," sacīja M. Kučinskis.

Tāpat tika apspriests jautājums, kas skar būvniecības procesus valstī. Tika norādīts, ka Latvijā ir ieplānots veikt vairākus pasākumus būvniecības procesa vienkāršošanai un pušu tiesību un pienākumu līdzsvarošanai, samazinot laiku būvniecības ieceres izskatīšanai un akceptēšanai no 192 dienām (Doing business novērtējums par 2016. gadu) uz 74 dienām.

Jēkabpils domes vadība iepazīstināja Ministru prezidentu ar pašvaldībai aktuāliem jautājumiem, tostarp infrastruktūras attīstību, meliorācijas sakārtošanu, situāciju drošības jomā.

Reģionālās vizītes ietvaros M. Kučinskis arī apmeklē pašvaldībā strādājošos uzņēmumus SIA "Margret" un SIA "Sedumi".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI