DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzsver nepieciešamību ciešai un aktīvai transatlantiskajai sadarbībai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
11.un 12. janvārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās starptautiskā ārlietu un drošības politikas ekspertu sanāksmē “Sniega tikšanās” (Snow Meeting) Traķos, Lietuvā, un uzstājās diskusijā par transatlantiskajām attiecībām.

E. Rinkēvičs uzsvēra, ka aizvadītais gads transatlantiskajās attiecībās drošības jomā vērtējams kā teicams. Ministrs pauda gandarījumu, ka ASV turpina pildīt apņemšanās NATO kontekstā. Vienlaikus viņš atgādināja, ka arī Latvija pilda savu apņemšanos, veltot 2% no IKP aizsardzības izdevumiem, kas ļauj stiprināt pašu aizsardzības spējas un sniedz atbalstu sabiedrotajiem.

Diskusijas laikā ministrs akcentēja, ka ir būtiski turpināt ciešu un aktīvu ES un ASV dialogu. Transatlantiskajai saiknei joprojām ir nozīmīga loma Eiropas drošībā un aizsardzībā, norādīja ministrs. E. Rinkēvičs vērsa klātesošo uzmanību arī uz ietekmi transatlantiskajās attiecībās, ko var radīt Lielbritānijas izstāšanās no ES un jaunu attiecību veidošana drošības un aizsardzības jomā. Lielbritānija vienmēr bijusi nozīmīgs sabiedrotais un partneris, un arī pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES mūsu interesēs ir veidot ciešas attiecības ar Lielbritāniju ārlietās un drošības politikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI