DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Prezentēs Latvijas zinātnes kalendāru 2018.gadam “ZINĀT! TAS IR LATVIJAS DABĀ”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 2017.gada 19.decembrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkā tiks prezentēts Latvijas zinātnes kalendārs “ZINĀT! TAS IR LATVIJAS DABĀ”. Lai suminātu Latvijas zinātnes spēku un daudzveidību, svinot Latvijas valsts simtgadi, Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu radīja zinātnes kalendāru 2018.gadam, atklājot 12 personības, kas izgaismo 12 nozares un iedvesmo 12 mēnešiem. Tie ir 12 zinātnieki Latvijai.

2018.gada Latvijas zinātnes kalendārs aicina domāt analītiski un nebaidīties riskēt, būt kritiskam un atvērtam, kā arī skatīties uz procesiem pragmatiski un radoši. Tie ir vienlaikus zinātnieka uzdevumi un arī rakstura iezīmes, kas jāliek lietā, meklējot atbildes uz sabiedrībai būtiskiem jautājumiem. Patiesi neatkarīgi un neietekmējami mēs esam tikai tad, kad paši spējam izvirzīt sev svarīgus jautājumus un rast uz tiem atbildes. Zinātne meklē, jautā, izglīto un pievieno vērtību. To veido zinātnieki, kas ātri uztver apkārtējās norises un nebaidās ielūkoties tur, kur citi vēl nav skatījušies.

Latvijas zinātnes kalendārs 2018.gadam izgaismo 12 nozares un iedvesmo ikvienu tiekties pēc arvien jaunām zināšanām. Kalendārā tiek izmantotas papildinātās realitātes tehnoloģijas Overly, ar kuru palīdzību ir iespējams ielūkoties katra zinātnieka video stāstā un tuvāk iepazīt gan zinātnieku, gan to pārstāvētās zinātnes jomas.

Zinātnes kalendāra prezentācija norisināsies 2017.gada 19.decembrī plkst.10.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (Mūkusalas iela 3) Latvijas valsts simtgades informācijas centrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI