DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Diskutēs par Latvijas virzību uz aprites ekonomiku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai sabiedrībā veicinātu vienotas izpratnes veidošanos par virzību uz aprites ekonomiku un tajā iesaistītu dažādas nozares un sabiedrības grupas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija rīko konferenci “Latvija virzībā uz aprites ekonomiku: iespējas un izaicinājumi”. Tā notiks 2017. gada 14. decembrī Rīgā, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā. Konferences sākums plkst. 9:30.

Pasaulē materiālu resursu ieguve kopš 1980. gada ir divkāršojusies. Arī Latvijā materiālu ieguves apjomi tikai pieaug un patlaban uz vienu iedzīvotāju tiek patērēts 1,6 reizes vairāk resursu nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji. Savukārt resursu produktivitātes rādītāji Latvijā ir vieni no sliktākajiem ES.

Sabiedrībai no lineārā ekonomikas modeļa* ir jāpāriet uz modeli, kura būtība ir maksimāli lietderīgi izmantot resursus ražošanā un patēriņā, panākot, ka produkti, materiāli un dabas resursi saglabājas ekonomiskajā apritē pēc iespējas ilgāk. Tādā veidā arī samazinot radīto atkritumu apjomu un vides piesārņojumu – uz aprites ekonomiku.

Konferences dalībnieki diskutēs par globālo, ES un nacionālo politikas ietvaru pārejai uz aprites ekonomiku. Runās par aprites ekonomikas principiem, instrumentiem un to izmantošanu dažādos vērtības radīšanas posmos un sektoros, kā arī par pašvaldību, augstskolu un dažādu sabiedrības iniciatīvu lomu aprites ekonomikā.

Dalību konferencē ir pieteikuši vairāk nekā 70 interesenti no valsts institūcijām, uzņēmumiem, augstskolām, pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām un iedzīvotāju iniciatīvām. Piedalīsies arī pārstāvji no Eiropas Komisijas un Eiropas Vides aģentūras.

*  Lineārais ekonomikas modelis balstās uz ražošanas un patēriņa principu "radi, lieto un izmet"

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI